fbpx

Algemeen

Video interieurtekening

Tijdens de vakopleiding Binnenhuisarchitectuur gaan we veel aandacht aan de tekentechnieken besteden. Het doel is om na 8 maanden een schets, plattegrond, 1 puntperspectief en 2 puntperspectief tekening te kunnen maken.

Bekijk onderstaande video om zie hoe je een interieur tekening opzet.

 

Wil jij ook een mooie interieurtekening kunnen maken? Volg dan de korte vakopleiding Binnenhuisarchitectuur. Tijdens deze vakopleiding leer je een compleet uitvoerbaar portfolio te maken. Dit alles op basis van wensen en eisen van de klant. Deze vakopleiding bestaat niet uit alleen een interieur tekening maken, ook de inrichting van het interieur zal vormgegeven moeten worden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het volgen van een opleiding bij Linnartz? Hieronder kun je de veelgestelde vragen nalopen. Misschien zit hier al het antwoord bij die je zoekt.

 • Waarom kiezen voor Linnartz
  Linnartz is een betrokken opleider waarbij wij elke student bij naam kennen. Elke student volgt een persoonlijk traject, vaak op maat en naar wens van de student. Daarnaast zal de student praktijkgericht opgeleid worden. Dit omdat wij werken met docenten die naast dat zij lesgeven ook in het vak werken.
 • Wat is het verschil tussen een 4 jarige reguliere opleiding en een korte beroepsopleiding van Linnartz.
  Een beroepsopleiding kunnen wij korter aanbieden omdat deze gericht is op de praktijk. Het vakkenpakket is dus een stuk kleiner, zonder aan kwaliteit in te leveren. 
 • Kan ik na een MBO+ beroepsopleiding direct doorstromen naar een HBO opleiding?
  Na het behalen van de 1e en 2e module van de opleiding is het altijd mogelijk om de extra HBO module van Linnartz te volgen. Wil je op een hogeschool een opleiding gaan volgen dan adviseren wij om advies in te winnen bij de desbetreffende opleider. Elke opleider heeft hier eigen regels voor, ook heeft het ermee te maken welke vooropleiding en vervolg opleiding je wilt gaan volgen.
 • Als ik een examen niet haal wat dan?
  Voor alle examens geldt dat deze herkanst kunnen worden. Hoe snel dit kan is afhankelijk van de examenplanning.

 • Kan ik een onderdeel van een beroepsopleiding ook los volgen?
  Ja dit kan. Alle vakken uit een beroepsopleiding zijn ook los te volgen als Vakopleiding. Bekijk in de studiegids onze losse vakopleidingen voor meer informatie.

 • Als ik een vakopleiding heb afgerond kan ik dan alsnog een beroepsopleiding volgen?
  Ja dat kan. je krijgt dan vrijstelling voor het vak dat je hebt afgerond. Alle resterende vakken kun je dan alsnog doorlopen. Onze studieadviseurs kunnen je ook altijd helpen bij het kiezen van de juiste volgorde van vakken.

 • Wat als ik tijdens de opleiding erachter kom dat deze niet bij mij past?
  Maak dan direct een afspraak met een studieadviseur. Je kunt altijd switchen van opleiding met behoudt van lesgeld. Zo hoef je niet meer opnieuw collegegeld te betalen, enkel het verschil mocht deze er zijn.

 • Kan ik ook een opleiding via de gemeente of het UWV volgen?
  Ja dat kan. Linnartz opleidingengroep heeft een scholingsovereenkomst met het UWV. Onze studieadviseurs kunnen je altijd helpen bij de voorbereiding van de aanvraag.

  Meer weten, bel ons dan…
  024 322 9716 of 0646 428 341 of mail: info@linnartz.nl

Onze Beroeps- & Vakopleidingen

Linnartz kent Beroeps- en Vakopleidingen

Onze Beroeps- & Vakopleidingen

De Linnartz Beroepsopleidingen

Onze beroepsopleidingen bestaan uit zogenaamde modules met ieder drie vakopleidingen.
Als u bent geslaagd voor alle 6 vakken ontvangt u het bijbehorende Beroepsdiploma.
Tussentijds doet u ook voor ieder vak examen en bij slagen ontvangt u het bijbehorende vakdiploma.
Na module-1 en 2 bent u klaar maar kan u er ook voor kiezen de HBO module-3 te volgen waarmee u op HBO niveau kan afstuderen,

De Linnartz Vakopleidingen
Onze vakopleidingen bestaan uit één of meer bijbehorende vakken. Uit al deze vakopleidingen heeft u de mogelijkheid uw eigen vakkenpakket samen te stellen.
Ieder vak wordt afgerond met u examen en als u slaagt ontvangt u het bijbehorende Vakdiploma.

Mocht u niet zijn geslaagd voor één van de vakopleidingen en heeft u 80% van de lessen gevolgd, dan krijgt u van het betreffende vak het Deelname Certificaat.

Linnartz Opleidingen Algemeen

 • Alle Beroeps- en vakopleidingen zijn aftrekbaar van de belasting; informeer bij onze studieadviseur en lees de informatie omtrent de studiekostenaftrek.
 • Alle deeltijdopleidingen zijn door de modulaire opbouw koppelbaar. Voordeel: je hoeft, wanneer u een ander specialisme kiest, niet meer de gehele opleiding te volgen, alleen nog maar de ontbrekende vakken. Er zijn dus geen kostbare studietijd en lesgeld verloren gegaan als u spijt krijgt van een eerder genomen studiekeuze.
 • Alle deeltijd beroepsopleidingen bestaan uit minimaal 6 vakken waarin afzonderlijk examen wordt gedaan en waarvoor een officieel diploma wordt afgegeven. Mocht je onverhoopt stoppen (tijdens de opleiding) dan heb je toch al een aantal waardevolle diploma’s behaald. U haalt dus een hoger rendement uit uw lesgeld, zelfs als u de studie niet helemaal afmaakt.
 • Alle deeltijd vakopleidingen worden zoveel mogelijk afgesloten met erkende examens omdat deze door het bedrijfsleven en de overheid het best gehonoreerd worden. Tevens hebben de individuele erkende examens internationale erkenning en is men niet gebonden aan werk binnen een regio of land.
 • Alle deeltijdopleidingen bevatten enige uren thuisstudie. Voordeel: je studeert minder uren op school waardoor u flexibeler de tijd kan indelen. Aangezien Linnartz met volwassen mensen vanaf 18 jaar werken is de verhouding lestijd/studietijd op een verantwoorde manier aangepast.

Hopelijk bent u overtuigd van de voordelen van onze modulaire opleidingsstructuur.  Werken en studeren (duaal leren) is ook een veel gekozen optie temeer omdat men dan vaak geen stage meer hoeft te lopen.

Klachtenprocedure

Klachtenprocedure
Onze klachtenprocedure

Linnartz doet haar uiterste best om zowel de sfeer als met haar opleidingen kwaliteit te leveren. Dat neemt niet weg dat u ook ergens een klacht over wil indienen.
Indien u tijdens of na de studie een klacht heeft dan verzoeken wij u deze te melden bij onze Office Desk.
Linnartz heeft een open cultuur waar alles bespreekbaar is. Het kan echter altijd voorkomen dat er iets fout is gegaan of dat u het regens niet mee eens bent daar kunnen wij ook weer van leren.

Graag bespreken dan eerst graag met u waar het over gaat en indien gewenst maken wij samen met onze docent een persoonlijke afspraak en zoeken wij in overleg naar een oplossing.

U kan ook schriftelijk de klacht t.a.v. de directie indienen bij het hoofdkantoor in Nijmegen. Behoudens vakanties nemen wij de klacht zo snel mogelijk in behandeling. Binnen vier weken krijgt u antwoord of afspraak voor een bespreking over de klacht.

Mocht er een langere tijd nodig zijn om bijvoorbeeld onderzoek te doen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Wij zullen dan een indicatie geven over de termijn waarop wij verwachten te antwoorden. Onze voorkeur gaat altijd uit van een persoonlijk overleg.

Klachtenprocedure

Linnartz opleidingen is aangesloten bij de NRTO & CRKBO organisaties. Mochten wij zelf de klacht niet kunnen oplossen zal er een beroep op de geschillencommissie van de NRTO gedaan kunnen worden. Het oordeel van deze geschillencommissie is merendeels niet bindend, maar wij zullen de eventuele consequenties snel afhandelen.

Wilt u nu al graag een afspraak maken, bel ons…

024 322 9716 of 0646 of mail ons: info@linnartz.nl

Klachtenprocedure  Klachtenprocedure

Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden. Gegevens betreffende een klacht  zullen 1 jaar bewaard worden.

De Linnartz aanpak

De Linnartz aanpak


Het Linnartz Management Team

Linnartz Opleidingengroep verzorgt al 83 jaar gerichte beroeps- & vakopleidingen, Masterclass Seminars en Post-HBO opleidingen.

Klassikaal opleiden zorgt voor persoonlijke aandacht.  Alle docenten zijn professionals uit de praktijk. Tijdens de lessen wordt op deze wijze, naast de benodigde theoretische kennis, veel gewerkt aan de hand van praktijkvoorbeelden.  Wij houden nauw contact met het bedrijfsleven en organisaties. Dit zorgt ervoor dat wij de vakkenpakketten kunnen opstellen vanuit de vraag vanuit de betreffende branche.
Zo sluiten onze opleidingen naadloos aan op de dagelijkse praktijk.

Klassikaal opleiden
Onze opleidingen bestaan merendeels uit klassikale lessen met waar nodig online ondersteuning.
Wit u een opleiding volgen naast uw huidige baan? Dan bieden onze deeltijd opleidingen u de ideale oplossing.

Bij elke opleiding wordt van u verwacht dat u ook voldoende aandacht besteedt aan uw huiswerk. Het voordeel hiervan is dat tijdens de lessen alle tijd aan vragen en de nieuwe lesstof praktijkaandacht wordt gegeven. Als student kan u het huiswerktijd zelf indelen. Hierdoor is het voor iedereen te combineren en is de snelheid waarmee u de studie volgt, aan te passen aan uw persoonlijke situatie.

Linnartz Online ondersteuning

De Linnartz aanpakIn samenwerking met onze uitgevers wordt tevens zorg gedragen voor Online ondersteuning en toegang tot de Linnartz Online E-Learning programma’s.

Voor studenten die eerst kennis willen maken wat een bepaald beroep met zich meebrengt, biedt Linnartz-Online u de mogelijkheid aan u verder te informeren door middel van onze E-Learning lesprogramma’s.
Neem contact op met onze Office Desk voor het inschrijven op een van de deze online orientatie lessen.
Voor meer informatie zie: www.linnartz-online.nl (nog in ontwikkeling).

Deeltijd studies

Linnartz biedt al sinds 1937 korte en doeltreffende deeltijd opleidingen en studie mogelijkeheden aan.

Studenten die in deeltijd (of duaal) studeren gaan gedurende een aantal maanden (4 tot 8) één dag per week naar school om hun einddiploma op MBO+ of HBO niveau te behalen. In vergelijking met het reguliere onderwijs is dit behoorlijk snel.
Ons percentage geslaagden ligt ver boven het landelijk gemiddelde in Nederland.

Linnartz werkt uitsluitend met kleine groepen, variërend van 4 tot circa 10 personen per groep.  Onze zeer persoonlijke en klantvriendelijke benadering van u als student zorgt voor een optimaal resultaat.
Daarmee bieden wij betaalbaar kwaliteitsonderwijs in klein groepsverband aan waarvoor wij een landelijke erkenning hebben verkregen momenteel met onze nieuwe erkenning tot 2025.

Vragen
Heeft u vragen of wilt u nadere informatie neem dan contact op met onze Office Desk:
De Linnartz aanpakMail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon       0642 849 910.

Over ons team

Over ons team

Wij bouwen aan uw Toekomst…

De Linnartz opleidingengroep (sinds 1937) is geregistreerd bij het CRKBO Centrale Registratie Kort Beroepsonderwijs en aangesloten bij het NRTO beroepsorganisatie. Door deze registratie zijn wij net als alle andere erkende instituten voor beroeps- en vakonderwijs vrijgesteld van BTW. Verder zijn onze beroepsopleidingen zonder studielening.
Of u nu werkt en een deeltijd opleiding zoekt of een korte vakopleding volgt, Linnartz heeft voor elke situatie een passende opleiding.

Wilt u meer weten?
Linnartz Opleidingengroep met zijn bijna 83-jarige ervaring, wilt u graag van dienst zijn bij het kiezen van uw studierichting. Wij stellen het zeer op prijs in persoonlijk contact met u te treden ten einde gezamenlijk de diverse mogelijkheden te bespreken, met inachtneming van de door u genoten vooropleiding en interesse. Wij geven u graag een deskundig advies.

Mogelijk dat een goed overleg u op nieuwe ideeën brengt en een nog beter perspectief biedt. Het instituut is gelegen nabij het centrum, op 5-10 minuten loopafstand van het NS Centraal Station Nijmegen. Dus bushalte Groenstraat stopt op circa 2 minuten van onze vestiging.

Onze mensen
Naast een enthousiast management team dragen wij samen met onze docenten voor een prettige en aangename sfeer of te wel wij zorgen ervoor dat u zich thuis voelt bij innartz. Sinds voorjaar 2020 is onze organisatie gestart met een compleet nieuw management team, welke wij Linnartz Nieuwe Stijl hebben genoemd tegelijk met een nieuw kantoor nu inclusief eigen parkeerruimte.

Met een staf van circa 30 vakbekwame en praktijkgerichte docenten en voor de hogere studies academisch gevormde opleiders, staan tot uw beschikking.

Ons percentage geslaagden ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Ruim 50.000 tevreden studenten met diploma gingen u voor in de afgelopen jaren.

Online studeren
Onze opleidingen voorzien u samen met onze uitgevers in Online studiemateriaal en oefenexamens. Ook maken onze docenten gebruik van Powerpoint presentaties die u thuis nog eens rustig kan nalezen van wat er is behandeld.
Tevens is Linnartz bezig met uitbreiding van onze Online E-learning Portal toepassingen.

Vragen
Heeft u nog vragen of voor nadere informatie kan u contact opnemen met onze Office Desk:
Over ons teamMail        info@Linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Toen & Nu
In de loop van de tijd is er al veel verandert. De familie Giesbers heeft eind 2019 de organisatie geheel overgedragen, waarmee het huidige team in staat werd gesteld de nodige vernieuwingen te realiseren en klaar te stomen voor haar toekomst.

Linnartz heeft haar organisatie opgedeeld in drie specialistische opleidingen.

Linnartz Online
Deze groep opleidingen voorziet in een ruim aanbod van Online E-learning (Blended Learning) opleidingen en alle online ondersteuning faciliteiten, waaronder onze Online Conferentie Ruimte.

Linnartz Beroepsopleidingen
Deze groep opleidingen beslaan alle beroeps- & vakopleidingen op MBO+ en HBO niveau. Sinds 2020 wordt hard gewerkt om alle opleidingen te optimaliseren en aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en vraag uit de markt.

Linnartz Opleiding Professionals
Deze groep opleidingen ook bekend als Linnartz Academy richt met name op mensen met zo’n 5 tot 10 jaar praktijk ervaring. Deze groep opleidingen worden vanaf najaar 2021 ook aangeboden als In-company trainingen op HBO en Universitair niveau.

Over ons team
Martin Linnartz, in 1937 oprichter van Linnartz opleidingengroep.

Erkende Examens

Linnartz & Landelijk erkende examens
Erkende Examens

Linnartz is een landelijk erkend opleidingsinstituut, inmiddels weer goedgekeurd tot 2o25.
Helaas zijn er meldingen op Internet waar mensen menen een onjuist beeld te geven van Linnartz. Helaas kunnen wij daar niets aan doen en in het uiterste geval starten wij een stevige schadeclaimprocedure, die Linnartz tot nu toe altijd heeft kunnen winnen.

Linnartz opleidingengroep werkt samen met gerenommeerde en landelijk erkende examenbureaus, waar vaak onze zelfstandige vakdocenten deel van de beoordelingscommissies uitmaken.
U kan hieronder klikken op de links om naar de website van deze organisaties te gaan.

SVM-nivowww.svmnivo.nl
CreatiefNivowww.creatiefnivo.nl
Stibexwww.stibex.nl
Nederlandse Associatie voor praktijkexamenswww.associatie.nl
SVH Stichting Vakontwikkeling Horecawww.svh.nl
Wijnacademiewww.wijnacademie.nl
Innovam/Ibkiwww.ibki.nl
Examenbureau REOwww.reo.nl

Vragen
Erkende ExamensHeeft u nog vragen en wilt u nadere informatie neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Linnartz Nieuwe Stijl

Linnartz Nieuwe Stijl


Linnartz Nieuwe Stijl

Sinds het voorjaar van 2020 is een nieuw managementteam aangesteld en kunnen wij de problemen en klachten met/over de vorige eigenaars eindelijk achter ons laten. Linnartz is bezig haar opleidingen aan te passen met o.a. Blended E-Learning basis opleidingen (Linnartz-online.com in ontwikkeling) en post-HBO opleidingen voor mensen met 5 tot 10 jaar ervaring (Linnartz-academy.com in ontwikkeling).

Mocht bijvoorbeeld door corona uw lessen uitvallen dan draagt Linnartz in overleg met uw docent voor online-videocall sessies. Het merendeel van onze opleidingen wordt ondersteund met online-leren-studie opties.

Weekend Management Seminars
Voor mensen die hun kennis en inzicht van moderne methodieken willen ervaren biedt Linnartz drie maal per jaar een serie weekend voltijd Masterclass Seminars aan op vrijdag en zaterdag. De eerste serie start in april 2021.
Zie linnartz-academy.com voor alle details. De kosten bedrage circa € 495,= vrijgesteld van BTW.

Linnartz Nieuwe Stijl
Onderdeel van Linnartz Nieuwe Stijl betreft het nieuwe kantoor aan de St.Annastraat 187 – 6524 EW Nijmegen met nu een eigen parkeerterrein en op loopafstand van het NS-station en nabij gelegen bushalte.

Deze nieuwe locatie biedt u een moderne uitstraling met gezellige zitjes rondom het pand om even te kunnen ontspannen of buiten te lunchen.

Corona-eisen
In verband met corona-eisen dient iedere student zich te melden bij de Linnartz Office Desk / receptie, nadat u de handen in het voorportaal heeft gedesinfecteerd. Jessica of Myon helpen u graag verder met vragen of aflevering en betaling van bestelde studieboeken.
Linnartz verzoekt iedereen zo maximaal mogelijk de gevraagde 1,5m afstand in acht te nemen.

Als u gaat deelnemen aan een van de (externe) examen dient u dit met de Office Desk af te stemmen.

Contact
Linnartz Nieuwe StijlMail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica   0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Verantwoorde studiekeuze maken

Een verantwoorde studiekeuze

Verantwoorde studiekeuze maken

Een verantwoorde studiekeuze maken begint met een gratis en vrijblijvend informatief gesprek met een van onze ervaren studie-adviseurs.
Een telefonisch informatief gesprek duurt circa een half uur.

Een persoonlijk informatief gesprek op het kantoor in Nijmegen duurt circa één uur en heeft als voordeel dat we u van alles kunnen laten zien en weten. Tevens kunnen wij nagaan wat u talenten zijn en wat uw studietempo en toekomstvisie is. Of volg ter orientatiel een gratis proefles of een hele proefdag met meerdere vakken.

Beroeps- of vakopleiding
Wanneer u een bepaald beroep wilt gaan uitoefenen kan u het beste voor een complete beroepsopleiding met minimaal 6 vakken kiezen. Na deze deeltijd- of duale studie (werken en 1 dag studeren) kan u zelfstandig een beroep of een bepaalde functie binnen de desbetreffende branche uitoefenen.
Als u al in een beroep werkzaam bent en bijgeschoold moet worden in een bepaalde discipline of vakonderdeel kan u kiezen uit één of meerdere vakopleidingen.

Belangrijk: na het volgen van één module c.q. vakopleiding heeft u nog geen volledig beroep, weinig werkgevers zullen u op basis van één enkelvoudig diploma aannemen.

U kan natuurlijk wel het aantal diploma’s uitbereiden zodat u uiteindelijk één einddiploma van een bepaalde beroepsopleiding op MBO+ of HBO-niveau heeft behaald.

Financieel gezien is het volgen van losse cursussen duurder dan het volgen van één of twee modules van een beroepsopleiding. De studieduur van losse vakopleidingen is duur langer als u die achterelkaar volgt.

Verkeerde studiekeuze gemaakt?
Verantwoorde studiekeuze maken

Mocht onverhoopt blijken dat u een verkeerde studiekeuze heeft gemaakt, dan hoeft dat bij Linnartz opleidingengroep geen probleem te zijn. Verkeerde studiekeuzes maken komt steeds minder vaak voor omdat wij altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanbieden.

Toch kan het door enthousiasme of een ander verwachtings-patroon nog fout gaan met de studie of studiekeuze. Overleg dan tijdig met onze Office Desk om te kijken of u een ander vakkeuze kan maken.

U kan zo snel mogelijk switchen van opleiding indien u weet welke opleiding u wel wilt gaan volgen. U mag het nog niet gebruikte lesgeld reserveren en binnen 12 maanden na beëindiging van de opleiding kan u dat bedrag  gebruiken voor een andere studie binnen het instituut.

Overleg uw situatie met ons en maak een afspraak met onze Office Desk:
Verantwoorde studiekeuze makenMail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Erkenningen Linnartz

Erkenningen Linnartz

Onze beroeps- en vakopleidingen zijn samengesteld op de vraag vanuit de betreffende branche.

Veel examens rond u dan ook extern af bij de landelijke examenbureaus die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebeid. Alle externe examens hebben een eigen erkenning, voor meer informatie betreffende de erkenning van een specifieke vakopleiding verwijzen wij u door naar de website van het desbetreffende examenbureaus, deze staat bij elke vakopleiding onder het kopje examen vermeld.

Bij alle interne examens wordt het niveau door Linnartz bepaald. Met de ervaring en kennis die wij de afgelopen 83 jaar hebben opgebouwd, weten wij dat het niveau van onze diploma’s goed wordt ontvangen door het bedrijfsleven en organisaties.
Het bepalen van MBO+ of HBO niveau begint al bij de keuze van de juiste literatuur.

Alle examens worden door praktijkdocenten getoetst, zodat de inhoud en kennis up to date is. Een opleiding bij Linnartz kunt u als werkende student(e) aftrekken van de belasting. U heeft geen recht op studiefinanciering/lening. Studenten die nog leerplichtig zijn, kunnen een ontheffing bij de leerplichtambtenaar aanvragen.

Het NRTO-keurmerk: erkenning voor onze kwaliteit en professionaliteit

Erkenningen Linnartz

Linnartz heeft de NRTO-erkenning ontvangen geldig tot 2025.
Linnartz opleidingengroep is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en in het bezit van het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingssector. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Linnartz opleidingengroep voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van onze medewerkers.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Klik voor meer informatie op www.nrto.nl/keurmerk

Erkenningen Linnartz

Ervaren vakdocenten uit de praktijk
Ook onze ervaren vakdocenten komen uit de dagelijkse praktijk en voldoen aan alle daarvoor geldende kwaliteitseisen. U ervaart naast de theoretische kennis de leuke voorbeelden uit hun eigen praktijk. Dat maakt juist ons contact onderwijs zo speciaal.

Maak eens een afspraak met één van onze docenten en laat u informeren wat er allemaal in en om de lessen wordt behandeld.

Neem contact op met onze Office Desk voor een afspraak:
Erkenningen LinnartzMail         info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Examen & Diplomagarantie

Examen- & Diplomagarantie

Examen & Diplomagarantie

Bij Linnartz doet u examen per vakopleiding en per beroepsopleiding. Dat betekent dat ieder vak wordt afgesloten met een vakdiploma. Bent u geslaagd voor alle 6 vakken binnen een beroepsopleiding dan krijgt u het betreffende beroepsdiploma.

Mocht u voor een vak niet het examen hebben gehaald, dan raden we u aan om met een van onze studieadviseur contact op te nemen. Wellicht heb u dan onvoldoende kennis/talent in dat vak en moeten wij samen kijken naar een oplossing. U kan altijd nog gratis lessen blijven volgen tot u bent geslaagd.

Als u minimaal 80% van de lessen heeft gevolgd krijgt u te allen tijde het betreffende deelname certificaat.

Aangezien onze beroepsopleidingen allemaal een modulaire structuur hebben kunnen we kijken of er een beroepsopleiding is, waar dat moeilijke vak waar u mogelijk telkens weer een onvoldoende voor verwacht kan dat in overleg vermeden worden of waarvoor een ander (makkelijker) vak in de plaats komt. Er is altijd een bevredigende oplossing, als u dit maar met ons blijft communiceren.

Examen & Diplomagarantie

Een aantrekkelijk Linnartz voordeel is…
Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen. De examenkosten komen wel voor uw eigen rekening.

Laat ons weten of u wel of niet bent geslaagd en maak een afspraak voor overleg.
Examen & DiplomagarantieMail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Studievoortgang & vertraging

Studievoortgang & vertraging

Studievoortgang & vertraging
Alle Linnartz opleidingen starten merendeels elke twee maanden: januari, maart, mei, september en november.

Informeer bij onze Office Desk naar de actuele planning.
Het kan soms voorkomen dat een bepaalde specialistische vakopleiding of module later wordt opgestart, soms op speciaal verzoek van één van de studenten. Linnartz zorgt voor tijdige informatie.

Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld te weinig studenten zijn die direct na de 2 modules op MBO+ niveau willen beginnen met een module op HBO-niveau. Iedere cursist/student mag zelf kiezen of hij/zij na een studie op MBO-niveau (direct) wil gaan doorstuderen op HBO-niveau.
Wanneer er meerdere groepen zijn die een bepaalde beroepsopleiding volgen is het meestal geen probleem om direct na de MBO vakken door te gaan met de HBO vak module-3.

Persoonlijke omstandigheden
Het kan altijd voorkomen dat een student tijdelijk geen lessen kan volgen.
U kan altijd in overleg met onze Office Desk uw studie maximaal 12 maanden uitstellen en dient dus uiterlijk voor die datum uw studie te hervatten. Normaliter vervallen na 12 maanden uw rechten, tenzij er sprake is van bijzondere omstandigheden.
Om onze studenten toch te kunnen garanderen dat ze hun opleiding binnen afzienbare tijd kunnen afmaken, hebben wij het studievoortgang systeem ontwikkeld.

Het kan dus ook zijn dat Linnartz besluit u een speciaal programma aan te beiden zoals bijvoorbeeld een verkorte een-op-een opleiding, dus u en de betreffende docent. Informeer tijdig naar de mogelijkheden.

Immers met een kleine groep gaat u veel sneller door de lesstof heen dan bij een volle groep. Vaak scheelt het weinig of geen tijd dat men verloren heeft ten opzichte van de normale opleidingsduur en het tijdstip waarop u examen gaat doen. Op deze manier wordt het voortgangsproces van uw studie gegarandeerd. Een 1-op-1 bijles gaat circa 5x sneller dan een groepsles.

Studiecoach tijdens de opleiding.
Studievoortgang & vertraging
Studenten die er even doorheen zitten, twijfelen of een nieuwe target willen stellen, kunnen altijd contact opnemen met één van onze studieadviseurs.

Een bemoedigend gesprek kan leiden tot nieuwe inzichten. Een andere studie afmaken kan voor, tijdens of na de gekozen studie. Uniek is dat u het betaalde en niet gebruikte lesgeld altijd kosteloos kunt meenemen naar de nieuwe studie die je bij ons wilt gaan afmaken.

Mocht de nieuwe studie duurder zijn dan betaald u alleen het verschil bij. Studies worden jaarlijks gemoderniseerd, misschien heeft u ingeschreven voor een “oude” module of studie terwijl u graag de gemoderniseerde versie wilt gaan volgen. De persoonlijke studiecoach geeft u advies en helpt u graag bij het nemen van de juiste beslissing.

Reserveren van lesgeld bij onverwachte omstandigheden

Studievoortgang & vertraging

Indien u door omstandigheden de lessen tijdelijk niet meer kan volgen kan u het collegegeld dus reserveren voor een nieuwe periode waarin u wel de lessen weer kan gaan volgen. Het reserveren van lesgeld is kosteloos maar moet wel direct schriftelijk worden aangevraagd na beëindiging van de vorige studie. Bij studenten die lessen verzuimen wordt niet automatisch het lesgeld gereserveerd voor een nieuw start moment.

Zorg ervoor dat u niet de klassieke fout maakt om met een incomplete opleiding te blijven zitten. Maak in ieder geval één MBO+/HBO beroepsopleiding in vol- of deeltijd helemaal af. De maatschappij vraagt niet om halve opleidingen.
Alle vakken in een beroeps- en vakopleiding zijn belangrijk om gespecialiseerd in een vak te zijn en daardoor snel met uw afgeronde studie aan een passende functie te komen.

Meld u direct aan bij onze Office Desk voor deze optie en bespreek uw wensen:
Studievoortgang & vertragingMail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
myon      0642 849 910.

Copyright Auteursrecht

Copyright Auteursrecht
Linnartz gebruikt foto’s, images en dergelijke welke wij of krijgen van  de deelnemers, van het Internet of andere openbare bronnen.
Wij trachten ieders auteursrecht te respecteren door bronvermelding voor zover bekend.

Mochten wij per abuis iets hebben gebruikt waarop uw auteursrecht rust, laat het ons dan weten, zodat wij passende maatregelen kunnen nemen.

Het bestuur en de beherende stichtingen sluiten iedere verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid nadrukkelijk uit.

Contact
Heeft u iets te melden met betrekking tot copyrightrechten, dan graag contact opnemen met onze Office Desk:
Mail   info@linnartz.nl
Centraal (31) 024 322 9716.

Te huur training- en vergaderruimten

Te huur training- en vergaderruimten

Linnartz opleidingengroep biedt ruimten aan voor trainings- of vergader doeleinden op haar locatie aan de St. Annastraat 187 te Nijmegen. Wij hebben een  modern kantoor op loopafstand van NS station en busverbindingen nabij het centrum. Komt u met de auto dan kunt u op eigen terrein parkeren, ingang Oude Groenewoudseweg.

De ruimtes zijn te huur voor € 55,- per dagdeel, vrijgesteld van BTW, per drie uur.

Wat bieden wij:

 • Flexibel huren van de ruimte in overleg met onze Office Desk
 • Beschikbaar één ruimte van tot 20 personen;
 • Diverse kleinere ruimtes tot maximaal 10 personen.

Voor deze ruimtes gelden:

 • Gunstige tarieven, 6 dagen per week beschikbaar vanaf 09:00 tot 22:00 uur;
 • Huren van de ruimte in de ochtend, middag en avond van maandag t/m zaterdag;
 • Huurtermijnen van 3 uur tot aaneengesloten dagdelen;
 • Indien gewenst Pc’s of laptops voorzien van draadloos internet;
 • Mogelijkheid om de ruimte in te delen als examenruimte maximaal 14 plekken
 • Tijdens een vergadering of bijeenkomst kunnen maximaal 20 personen per ruimte verblijven (tafel, stoel);
 • Werken in stilte, gratis Wi-Fi;
 • Koffie / thee / water inbegrepen in de lesruimten of in de lounge ruimte;
 • Lunch en/of diner mogelijk, bij tijdige bestelling en wensen. Kosten per regeling.

Contact
Meer informatie? Neem dan contact op met onze Office Desk:
Te huur training- en vergaderruimtenMail        info@linnartz.n;
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Wat vertellen onze studenten.

Elisabeth.
2017, zij volgde de vakopleiding Tuindesign / -architectuur.
Het was een fijne opleiding met een vakdocent die tevens een eigen kweektuin exploiteerde en ongelofelijk veel kennis van planten, struiken, bomen en tuinarchitectuur had. Daarnaast ontwierp hij in opdracht kleine en grote tuin inrichting projecten.

Nieuw voor mij was het werken met VectorWorks om leuke ontwerpen digitaal te ontwerpen. In het begin vond ik het wel pittig, maar als je zag wat je er allemaal mee kan doen, groeide ook mijn enthousiasme.
Al met al een leerzame opleiding waarbij ik tijdens de opleiding werkte aan mijn eigen ontwerpen.

Studie voorwaarden

Linnartz opleidingen groep is geregistreerd bij de brancheorganisatie NRTO (Nederlandse raad voor training en onderwijs). Door deze registratie hanteren wij naast de Linnartz Algemen Voorwaarden ook de Algemene Voorwaarden en Gedragscodes van het NRTO.
Deze Voorwaarden staan tevens vermeld op de achterzijde van uw inschrijvingsformulier waarmee u zich door ondertekening akkoord heeft verklaard.

Door op de link hieronder de klikken kunt u deze voorwaarden nalezen.

 • Studie voorwaarden
 • Studie voorwaarden

Routebeschrijving

Routebeschrijving

Routebeschrijving Hoofdkantoor

St.Annastraat 187 – 6524 EW Nijmegen.

Ons instituut is gelegen nabij het centrum van Nijmegen, op circa 10 minuten loopafstand van het Centraal NS-Station en centrum en circa 100m van bushalte Groenestraat. Parkeren op eigen terrein ingang Oude Groenewoudseweg of gratis in de directe omgeving.

Wat zeggen onze studenten.

Wat zeggen onze studenten.Wat zeggen onze studenten...

Linnartz is altijd blij met tevreden reacties over onze opleidingen en over wat wij hebben kunnen bijdragen aan een nieuwe carriere of de overstap naar een zelfstandig ondernemerschap. In de periode 2020-2021 zijn 100% van de studenten geslaagd met vaak fraaie cijfers.

Lees hieronder enkele reacties.

Wat zeggen onze studenten.2021 – Annelieke Haubrich volgde de vakopleiding Trendwatching.

Hierbij een stukje over mijn ervaring met de opleiding.

De vakopleiding Trendwatching bij Linnartz is de perfecte mix tussen theorie en praktijk. Door te observeren krijg je een brede kijk op allerlei onderwerpen, waarvan je er vervolgens één kiest voor je eindopdracht. In dit trendrapport kun je je creativiteit optimaal kwijt in woord en beeld.
Groet en bedankt Annelieke.

Karlijn Janssen
2019 – 2021 Karlijn volgde de opleidingen Interieurstyling & Styling Design & Binnenhuisarchitectuur.

Wat zeggen onze studenten.
Karlijn ook namens je docenten bedankt voor je leuke attenties.

Toelichting:
Karlijn was destijds gestart nog onder de voormalige directie en fijn dat ons team alles naar wens heeft kunnen realiseren.

Inge Schaminée
2020-2021 Inge volgde de Nemas Hoger (Advanced) Management opleiding.

Wat zeggen onze studenten.Bij Linnartz heb ik nu de HBO opleiding Nemas Hoger Management gevolgd. In het verleden heb ik bij Linnartz al diverse opleidingen gevolgd zoals Office Management en diverse secretariële vakopleidingen. Deze pittige maar goede, op de praktijkgerichte HBO opleiding wordt naast de theoretische kennis ook veel praktijkvoorbeelden behandeld in een prettige sfeer en lesomgeving.
Voor mij dé manier om in mijn carrière de vervolgstap te kunnen zetten.

Bedankt en groeten, Inge Schaminée.

Beau Drijfhout
2018-2021. Beau volgde de beroepsopleiding autoverkoper.

Wat zeggen onze studenten.

Door alle corona lock-downs sinds maart 2020 duurde de diverse vakopleidingen wat langer dan gepland.
Het aantal deelnemers per vakopleiding was soms wat kleiner waardoor docenten zeer betrokken waren bij de studenten. De literatuur komt goed overeen met de lessen, ook is het erg fijn dat de docenten uit de praktijk komen.

Ook de contacten met de vakbroeders was aangenaam en leuk om ook van elkaar te leren en te horen hoe het bij hun bedrijven toegaat.

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Linnartz, bedankt Beau.

Annemieke Dorfer
2017-2020 Annemieke deed alle drie de modules Horeca & Hotel Management.

Wat zeggen onze studenten.Ik ben geboren in Oostenrijk en mijn ouders hadden daar een middengroot hotel en heb de horeca dus met de paplepel leren kennen. Aanvankelijk studeerde ik voor Sociaal & Maatschappelijk management en heb daar ook zo’n 10 jaar in gewerkt en toen begon de horeca na mijn scheiding toch weer te kriebelen en wilde ik graag een eigen horeca onderneming starten. Tijdens mijn huwelijk runde wij samen ook een gemoedelijke B&B accomodatie in Duitsland net over de grens bij Kleef.

Dus deze Linnartz beroepsopleiding was voor mij dus ook een logische keuze. Voor mijn scriptie vond ik een leuk hotel met restaurant, bar, zwembad nabij een golfbaan. De eigenaars waren al op leeftijd en hadden geen kinderen. Toeval of niet, ik mocht direct meewerken in het bedrijf met later de optie eigenaar te mogen worden binnen 5 jaar. In mijn eerste studiejaar heb ik onder zeer gunstige (financiële) omstandigheden het hotel al mogen overnemen en bleven de voormalige eigenaars nog zo’n drie jaar meewerken, waardoor ik ook mijn studie kon afmaken. Haar man is echter vroeger komen te overlijden en heb ik nu een 2e moeder / manager erbij gekregen en kan haar ook niet meer missn, wij zijn een hecht team en zij is inmiddels ook oppas oma geworden.

Ja over de studie zelf; ik vond het wel een pittige opleiding, maar heb weer veel geleerd van de vakdocenten en de fraaie verhalen uit hun praktijk. Ook onderling met de andere studenten was het vaak heel gezellig (zeker tijdens de wijnproeverijen, haha) en heb nog regelmatig contact met ze. Al met al had ik deze tijd niet graag willen missen ondanks mijn drukke agenda en werkzaamheden in het 2e studiejaar. Speciale dank wil ik nog graag aan docent René geven die mij (kostenloos) enorm heeft geholpen bij de overname van het hotel. Zonder zijn rijke ondernemingservaring had ik die stap niet zo snel durfen maken. Linnartz bedankt, een tevreden Annemieke.

Linda Olijkan
Studente Beroepsopleiding Allround Styliste.

Dag allemaal,
Mijn naam is Linda Olijkan en ik ben oud studente van Linnartz opleidingen. Ik heb de studie Styliste Wat zeggen onze studenten.gevolgd in 2 modules, waarin ik de vakken; binnenhuisarchitectuur, interieur styliste, verkooptraining, visuele communicatie, productstyling & vormgeving en etalage- en eventstyling heb afgerond.

De keuze voor Linnartz was, ondanks dat ik 2 uur moest reizen naar Nijmegen om er te komen, heel goed te combineren met mijn gezin en werk. Ik had 1 dag per week les en verder veel huiswerk, maar dat kan je plannen.
Wat ik ook erg leuk vond is dat we les kregen van docenten die veel ervaring hadden in de praktijk. Zo krijg je alle tips en trucks over de praktijk te weten en leer je van het begin tot het eind hoe je te werk moet gaan in de praktijk.
Ik heb een leuke tijd gehad op school, ontzettend veel geleerd, leuke mensen leren kennen die dezelfde interesse’s hadden als ik en een basis om een eigen bedrijf op te zetten.

Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat Interieur styliste mij als beroep het meeste lag en ben ik meteen begonnen om een eigen bedrijfje op poten te zetten. Ik heb een logo, website, facebook pagina, flyers en visitekaartjes gemaakt waarmee ik mijn beginnende bedrijfje kon promoten. Ook heb ik mee gewerkt aan de opbouw van de VT-wonenbeurs en ben ik met een studie vriendin (van Linnartz) in volle voorbereiding om op de Creative life event te staan in Maart. Nu na een half jaar kan ik wel zeggen dat Stylefull een goed lopend bedrijf is en ik al verschillende klanten blij heb kunnen maken met mijn interieuradvies.

Kijk voor informatie en mijn portfolio op mijn site: www.stylefull.nl 
Dus spreekt  mijn verhaal jou aan? Volg dan een opleiding bij Linnartz Beroepsopleidingen en streef je droom na.
Met wat doorzettingsvermogen kom je er altijd.

José van Leuven.
2018 Studente Allround Stylist op HBO niveau.

Wat zeggen onze studenten.Door het volgen van de opleiding Interieur Ontwerper en Interieur Styliste bij Linnartz heb ik de stap kunnen maken en mijzelf ontwikkeld tot een professionele Interieur Ontwerper -Stylist.

In de afgelopen 20 jaar ben ik als bouwkundige werkzaam geweest. Het was een langgekoesterde wens om naast deze functie, mijn creatieve kant te ontwikkelen.

Ik wist niet precies hoe of wat. Linnartz gaf mij het advies om de opleiding Interieur Stylist te volgen. Een goed advies, want hiermee combineer ik mijn kennis van woningen met de creatieve kant van inrichting en interieur. De persoonlijke begeleiding en individuele gesprekken met docenten in de lessen gaven mij het volste vertrouwen dat je serieus genomen wordt. Iets dat juist in het begin van de opleiding nodig is om je eigen ideeën te ontwikkelen.

De open en hartelijke sfeer in de lessen, de kleine groepen droegen daar ook aan bij. Wat ik erg waardeer is dat de opleiding adviseurs en docenten echt met je meedenken. Zo had ik een periode waarin ik door omstandigheden het tempo niet kon bijhouden. Het was heel fijn dat ze maatwerkmodules boden zodat ik de opleiding kon blijven volgen.

Op dit moment geef ik interieuradvies, onder andere in een woningwinkel. Wat ik daarbij in de praktijk toepas is wat bij deze opleiding voorop staat: de persoonlijke smaak en woonwens van de klant staat centraal. Met mijn geleerde kennis van interieur ontwerpen, inzicht in trends en creatieve oplossingen draag ik daaraan bij tot een passend geheel.

Ik krijg veel positieve reacties op mijn ontwerpen en ik ben blij dat ik met hulp van Linnartz deze stap heb kunnen maken.
Inmiddels ben ik gestart als zelfstandig onderneemster.
JvL – ONTWERP BURO (www.jvl-ontwerp.com)
Interieur Ontwerper / Styliste, Vastgoed fotografie & Visuele Communicatie.

Yara Elemans – Opleiding Adobe.
Najaar 2020

Wat zeggen onze studenten.Ik ben Yara Elemans en  heb bij Linnartz de spoedopleiding Adobe; Photoshop, Illustrator, InDesign gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik 1 op 1 les gehad. Naast de kennis die ik al had, is er gekeken waarin ik nog verder kon groeien. Ook waren de lessen en opdrachten zo ingericht dat het aansloot op de werkzaamheden bij mijn werkgever. Mijn nieuwe kennis kon ik dus direct toepassen. De lessen heb ik ervaren als fijn, intensief, gezellig en effectief.

Dankzij de goede begeleiding heb ik het gewenste resultaat bereikt.
Yara Elemans, Office Manager LUMA Group BV.

 

Wouter Verhagen – Opleiding Nima Sales-A Management.
2020-2021
Wat zeggen onze studenten.

Ik heb bij Linnartz in Nijmegen met veel plezier de vakopleiding Nima Sales-A mogen volgen. De docent had veel ervaring met veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het goed te begrijpen was en hij was erg prettig om naar te luisteren.

In de klas was sprake van interactie, waardoor je ook de verhalen van anderen hoort. Het Vak Sales-A is goed te volgen met een duidelijke opbouw, er zitten genoeg voorbeelden in met casussen om het allemaal goed te laten begrijpen. Ik ben er dan ook trots op dat ik de eerste keer  voor het examen ben geslaagd.
Wouter Verhagen

Linnartz Open Huis

Linnartz Open Huis

Orientatie dagen Creatieve Vakken
Op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli 2021 kan u deelnemen aan een speciaal seminar over wat u allemaal kan en mag verwachten van een Creatieve Vakopleiding bij Linnartz.
De kosten bedragen €295,- allin. Per dag zijn de kosten € 195,-.
Tijden: 10:00 – 16:00 uur inclusief lunch.
Praktijkdocenten: Birgit Tax en Ton Lukassen.
U kan zich vanaf nu inschrijven, maximaal 10 deelnemers.

Linnartz Open Huis


Open Huis of overleg

Behalve onze Open Huis dagen kan u altijd een afspraak maken met onze studieadviseur om uw wensen en de keuze van de vak- of beroepsopleiding te bespreken.

Ook is het in overleg mogelijk uw eigen pakket samen te stellen uit de diverse vakopleidingen.

Linnartz Masterclass Seminars
Voor mensen met 5 tot 10 jaar ervaring biedt Linnartz Professionals een serie korte 2-daagse weekend seminars aan.
Kijk onder Masterclass Seminars voor de onderwerpen.
Deze staan gepland op vrijdag en zaterdag van 10:00-16:00 uur

Open Huis dagen 2021
Uw kan te allen tijde tussentijdse een afspraak maken met onze Office Desk.
In verband met de coronaregels dient u wel vooraf een afspraak te maken.

Linnartz Open Huis
Vanaf 10:00 – 16:00 uur.

Zaterdag 20 november 2021
Zaterdag 15 januari 2022

Afspraak maken voor een Open dag?

Linnartz Open HuisVoor een afspraak kan u contact opnemen met onze Office Desk:
Email      info@linnartz.nl
Centraal      024 322 9716
Debbie         0646 428 341
Jacqueline  0642 849 910.

 

 

 

 

 

 

Administratieve Beroeps- & Vakopleidingen.

Zakelijke, Communicatieve Beroeps- & Vakopleidingen.

Creatieve Beroeps- & Vakopleidingen.
WhatsApp chat