fbpx

Beroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur

Beroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur.

Dagopleiding op HBO niveau.

Beroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur

Wilt u bijvoorbeeld een ontwerp van uw eigen woning en interieur maken maar weet u niet hoe? Volg dan deze ontwerp opleiding en ga samen met onze praktijkdocenten aan de slag.
Deze beroepsopleiding Bouwkunde & Projectarchitectuur is met name geschikt voor de (aankomende) professionals, die voor particulieren, bedrijven en instellingen willen gaan (re)stylen en/of verbouwen.

Zoals het woord Projectarchitectuur aangeeft, gaat het bij deze beroepsopleiding over het (her)inrichten en ontwerpen van grotere projecten bij pariculieren en organisaties. Bij dit vak staat de ontwikkeling van een eigen visie en concept centraal. Ook als u als startende ondernemer of ZZPer aan de slaf wilt gaan, is deze opleiding een must.

In deze beroepsopleiding wordt gewerkt aan praktijkgerichte opdrachten waarbij o.a. de volgende onderdelen aandacht krijgen: programma van eisen en wensen, analyse en onderzoek, realisatie, presentatie technieken, kleur en materialen kennis, verlichting en ergonomie.
Ook wordt veel aandacht besteed aan de richtlijnen zoals die gelden binnen de gemeentelijke en landelijke vergunning en milieu-eisen,  zoals brandveiligheid en het bouwbesluit.

Bij de realisatie van een plan heb je te maken met verschillende uitvoerende partijen. Duidelijkheid moet er zijn binnen het Plan van Aanpak en het ontwerpplan en de uiteindelijke planning. Een heldere communicatie is de basis voor het slagen van een goede uitvoering.
Werkzaam zijn binnen de projectarchitectuur vraagt meer vakkennis door alle wettelijke eisen omtrent materiaal gebruik, ontwerpen, vaktechnische tekeningen en voldoende bouwkundig inzicht.

Plan van Aanpak
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurMet het vak bouwkunde leert u alle technische aspecten die nodig zijn voor een professioneel ontwerp en de te gebruiken materialen.
Bij het vak Projectarchitectuur maakt u een keuze van een bestaand huis of gebouw. Daar gaat u zowel extern als intern aan de slag met uw nieuwe ontwerp. Als rode draad van deze beroepsopleiding maakt u een compleet Plan van Aanpak vergelijkbaar met het uiteindelijke examen.

De examens
Voor beide bouw- en projecttechnische vakken doet u examen bij CreatiefNivo en krijgt u een persoonlijke opdracht uit te werken en dient u deze mondeling te verdedigen.
Voor het onderdeel AOV doet u examen bij Associatie.

Vragen?
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurHeeft u nog  vragen of wilt u nader overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Extra
Differentieel voordeel:
Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. Wij kunnen u ook een proefles aanbieden.

Module-1 Bouwkunde

Bij deze vakopleiding Bouwkunde leert u dat niet alle materialen geschikt zijn voor hetzelfde doel. Gedegen vakkennis is belangrijk om teleurstelling te voorkomen.
Elementaire basiskennis bouwkunde is een vakonderdeel dat zowel bij de makelaardij-, interieurdesign- en de tuindesignopleiding nodig is.

Deze opleiding is een theoretische basisopleiding op een pittig HBO niveau, waarin de bouwkunde in alle facetten wordt behandeld; van het fundament tot aan het dak als het een woning betreft.

Tijdens deze opleiding bouwkunde komen de volgende punten aan de orde:
 • bouwstijlen, architectuur en bouwkunde
 • constructies en installaties
 • materiaalkennis van bouwmaterialen
 • bouwbesluit en bouwwetten;
 • inleiding tot de sterkteleer
 • bouwtekeningen leren lezen evenals de opzet van een bestek.

Het examen bouwkundeBeroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur
Het examen van deze vakopleiding bouwkunde wordt door het CreatiefNivo/ SVM nivo afgenomen. Na het behalen van de examens (theorie en praktijk) ontvangt u van het CreatiefNivo het vakdiploma “Bouwkunde”. Meer info? klik hier

Hoe kun je deze opleiding volgen?
De lessen van deze opleiding worden gedurende 5 maanden 1x per week 2 uur verzorgt. Studenten kunnen kiezen uit een dag of na overleg in een avond opleiding.

Module-4 Bouwmateriaalkunde
Deze 4e module is optioneel te volgen na afloop  van de eerste drie modules.
In de vakopleiding worden alle bouwtechnische materialen behandeld, vanaf fundament tot aan het dak.

Deze vakopleiding sluit naadloos aan op de diverse vakopleidingen die wij aanbieden.
Meer info klik op de beroepsopleiding of vakopleiding:
Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur
Vakopleiding Interieurstyling
Beroepsopleiding Interieurdesign
Beroepsopleiding Styliste (Allround).

Module-2 Projectarchitectuur

Thema’s die o.a. worden behandeld zijn:

 • Analyse van een gebouw en beeld materiaal
 • Onderzoek en verbetering binnen een huidige situatie
 • Ruimtelijke verdeling en routing
 • Inrichtingsplan gekoppeld aan de casus
 • Locatie bezoek
 • Schetsvaardigheid
 • Winkels, kantoren, instellingen etc.
 • Eigentijds kleur en materiaal gebruik
 • Akoestiek
 • Ergonomie
 • Vakliteratuur en trendontwikkeling

De individueel te ontwerpen scriptie – uw zogenaamde Plan van Aanpak – is uw voorbereiding op het officiele examen en is de rode draad tijdens uw opleiding.

Officieel Creatief Nivo examenBeroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur

Het examen van deze vakopleiding wordt extern en landelijk afgenomen door het Creatief Nivo. Meer informatie omtrent dit examen kan u nalezen op de website van het Creatief Nivo. www.creatiefnivo.nl

Module-3 Algemene Ondernemers Vaardigheden AOV

Deze module over ondernemerschap is geschikt voor degenen die als zelfstandig ondernemer of als ZZP’er in het midden- en kleinbedrijf willen werken in de detailhandel, groothandel, ambacht of zakelijke dienstverlening.
Vaak betreft dat freelancers en ZZP’ers. Voor dit vakonderdeel is geen specifieke vooropleiding vereist.

Om de  ZZP’er en beginnende ondernemers te behoeden voor de risico’s die ondernemen nu eenmaal met zich meebrengt biedt Linnartz voor deze doelgroep deze organisatie gerichte vakopleiding aan.

Boekhouden is een must voor ondernemers, wie niet op tijd de BTW afdraagt kan van de fiscus een ambtshalve aanslag verwachten die vaak veel hoger is dan de gemaakte omzet.

Wat zijn de grootste risico’s van beginnende ondernemers?

1. Het niet of slecht bijhouden van hun financiële administratie en daarmee wordt hun financiële positie onnodig op het spel gezet dat tot een faillissement kan leiden .

2. Geen of een slecht bedrijfsplan hebben waardoor het moeilijk is om kapitaal van derden aan te trekken en het moeilijk is om beleidslijnen uit te zetten.

3. Geen of weinig kennis van verkoop en marketing, voor deze ondernemers is het moeilijk om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten nog iets te verkopen.

Creativiteit en eigenzinnigheid zijn de beste karaktereigenschappen van een ondernemer. Eigenwijsheid, tegen beter weten in zaken anders doen, is de slechtste karaktereigenschap die een ondernemer kan hebben.

Vakkennis, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn de beste wapens voor een ondernemer om slagvaardig te kunnen ondernemen en een “winner” te worden. Vakkennis kun je behalen middels een beroeps- of vakopleiding zie studiegidsen, doorzettingsvermogen, gevoel voor ondernemen en creativiteit moeten aangeboren zijn.

Uw docent
Uw docent is al jarenlang een ervaren & succesvolle ondernemer. Dat betekent dan ook dat hij u zal bijstaan met al uw vragen en helpen aan adviezen. De vele voorbeelden over de valkuilen en hoe deze te voorkomen zijn niet alleen leuk als voorbeeld maar vooral leerzaam.

Examen
Voor dit vakonderdeel doet u examen bij de Associatie en ontvangt u het diploma “Ondernemerschap”.

Wat als uw bedrijf gaat groeien?
Ondernemers die in de toekomst een bedrijf gaan overnemen raden wij met klem de beroepsopleiding Small Business Management aan. Zie informatie in deze studiegids.

In drie modules worden evenals in het examenprogramma de volgende vakken behandeld:

 • Marketing en economie, bedrijfseconomisch rekenen en financiering;
 • Bedrijfsadministratie (boekhouden), organisatie en het opstellen van een verantwoord ondernemersplan dat zowel financieel als marketingtechnisch goed onderbouwd is;
 • Een praktijkgerichte verkooptraining waarin ruim twintig verkooptechnieken, algemene en gerichte vragen, vraagtechnieken, klachtbehandeling etc. behandeld worden.

Vragen
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurBij vragen of overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
Email    info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Degene die professioneel aan de slag wil met externe en interne gebouw ontwerpgen, inrichting, projectadviseurs.

Vooropleiding

Middelbaar werk- en denkniveau en bijvoorbeeld ervaring met binnenhuisarchitectuur.
Collegekosten

€ 4.177,- inclusief boeken & examenkosten.

Talent

Ruimtelijk en creatief inzicht, technisch, communicatief, goede socialevaardigheden.

Start planning opleiding

Januari, april, september en november in Nijmegen.

Opleidingsduur

Circa 8 maanden. De lessen worden 1x per week gegeven gedurende 3*2 uur.
U kan de lessen overdag of ‘s avonds volgen afhankelijk van de planning.

Studietijd

Circa 4-6 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Examens

Wordt extern afgenomen en door het Creatief Nivo en Associatie voor het AOV onderdeel.
Klik op de examenbureaus voor meer examen informatie.

Na het behalen van de examens wordt het vakdiploma “Projectarchitectuur” uitgereikt.

Collegegeld

€ 3.345,-. Ook te betalen in drie termijnen van € 1.130,=.

De vier modules zijn ook per vakopleiding te volgen.
Module-1  Bouwkunde € 1.265,-.
Module-2 AOV € 1.095,-.
Module-3 Projectarchitectuur € 1.265,-.
Optioneel:
Module-4 Bouwmaterialen € 1.495,-.

Boekengeld

€ 232,- inclusief examentraining.

Examen

€ 628,-.

Module: Projectarchitectuur.
Studenten krijgen een eigen projectontwerp het Plan van Aanpak te maken en gaan deze mondeling verdedigen.

Januari, april, september en november in Nijmegen.

Planning

De definitieve lesdag en planning worden aan de hand van de inschrijvingen bepaald.

Lestijden
Duur opleiding
Schrijf nu in
 • 10:00-16.30
 • Circa 5 maanden.

Niveau

HBO niveau.

Vooropleiding

Middelbaar niveau, gevoel voor ontwerpen.

Aanvang opleiding

Januari, april, september en november in Nijmegen.

Cursusduur

Circa 5 maanden.

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Deeltijdstudie

Dagopleiding, per week 2 uur per vak, totaal 6 uur.

 • Eigen inrichting ontwerpen
 • Docenten uit de praktijk
 • Persoonlijke aandacht

Beroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur.

Dagopleiding op HBO niveau.

Beroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur

Wilt u bijvoorbeeld een ontwerp van uw eigen woning en interieur maken maar weet u niet hoe? Volg dan deze ontwerp opleiding en ga samen met onze praktijkdocenten aan de slag.
Deze beroepsopleiding Bouwkunde & Projectarchitectuur is met name geschikt voor de (aankomende) professionals, die voor particulieren, bedrijven en instellingen willen gaan (re)stylen en/of verbouwen.

Zoals het woord Projectarchitectuur aangeeft, gaat het bij deze beroepsopleiding over het (her)inrichten en ontwerpen van grotere projecten bij pariculieren en organisaties. Bij dit vak staat de ontwikkeling van een eigen visie en concept centraal. Ook als u als startende ondernemer of ZZPer aan de slaf wilt gaan, is deze opleiding een must.

In deze beroepsopleiding wordt gewerkt aan praktijkgerichte opdrachten waarbij o.a. de volgende onderdelen aandacht krijgen: programma van eisen en wensen, analyse en onderzoek, realisatie, presentatie technieken, kleur en materialen kennis, verlichting en ergonomie.
Ook wordt veel aandacht besteed aan de richtlijnen zoals die gelden binnen de gemeentelijke en landelijke vergunning en milieu-eisen,  zoals brandveiligheid en het bouwbesluit.

Bij de realisatie van een plan heb je te maken met verschillende uitvoerende partijen. Duidelijkheid moet er zijn binnen het Plan van Aanpak en het ontwerpplan en de uiteindelijke planning. Een heldere communicatie is de basis voor het slagen van een goede uitvoering.
Werkzaam zijn binnen de projectarchitectuur vraagt meer vakkennis door alle wettelijke eisen omtrent materiaal gebruik, ontwerpen, vaktechnische tekeningen en voldoende bouwkundig inzicht.

Plan van Aanpak
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurMet het vak bouwkunde leert u alle technische aspecten die nodig zijn voor een professioneel ontwerp en de te gebruiken materialen.
Bij het vak Projectarchitectuur maakt u een keuze van een bestaand huis of gebouw. Daar gaat u zowel extern als intern aan de slag met uw nieuwe ontwerp. Als rode draad van deze beroepsopleiding maakt u een compleet Plan van Aanpak vergelijkbaar met het uiteindelijke examen.

De examens
Voor beide bouw- en projecttechnische vakken doet u examen bij CreatiefNivo en krijgt u een persoonlijke opdracht uit te werken en dient u deze mondeling te verdedigen.
Voor het onderdeel AOV doet u examen bij Associatie.

Vragen?
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurHeeft u nog  vragen of wilt u nader overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Extra
Differentieel voordeel:
Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. Wij kunnen u ook een proefles aanbieden.

Module-1 Bouwkunde

Bij deze vakopleiding Bouwkunde leert u dat niet alle materialen geschikt zijn voor hetzelfde doel. Gedegen vakkennis is belangrijk om teleurstelling te voorkomen.
Elementaire basiskennis bouwkunde is een vakonderdeel dat zowel bij de makelaardij-, interieurdesign- en de tuindesignopleiding nodig is.

Deze opleiding is een theoretische basisopleiding op een pittig HBO niveau, waarin de bouwkunde in alle facetten wordt behandeld; van het fundament tot aan het dak als het een woning betreft.

Tijdens deze opleiding bouwkunde komen de volgende punten aan de orde:
 • bouwstijlen, architectuur en bouwkunde
 • constructies en installaties
 • materiaalkennis van bouwmaterialen
 • bouwbesluit en bouwwetten;
 • inleiding tot de sterkteleer
 • bouwtekeningen leren lezen evenals de opzet van een bestek.

Het examen bouwkundeBeroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur
Het examen van deze vakopleiding bouwkunde wordt door het CreatiefNivo/ SVM nivo afgenomen. Na het behalen van de examens (theorie en praktijk) ontvangt u van het CreatiefNivo het vakdiploma “Bouwkunde”. Meer info? klik hier

Hoe kun je deze opleiding volgen?
De lessen van deze opleiding worden gedurende 5 maanden 1x per week 2 uur verzorgt. Studenten kunnen kiezen uit een dag of na overleg in een avond opleiding.

Module-4 Bouwmateriaalkunde
Deze 4e module is optioneel te volgen na afloop  van de eerste drie modules.
In de vakopleiding worden alle bouwtechnische materialen behandeld, vanaf fundament tot aan het dak.

Deze vakopleiding sluit naadloos aan op de diverse vakopleidingen die wij aanbieden.
Meer info klik op de beroepsopleiding of vakopleiding:
Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur
Vakopleiding Interieurstyling
Beroepsopleiding Interieurdesign
Beroepsopleiding Styliste (Allround).

Module-2 Projectarchitectuur

Thema’s die o.a. worden behandeld zijn:

 • Analyse van een gebouw en beeld materiaal
 • Onderzoek en verbetering binnen een huidige situatie
 • Ruimtelijke verdeling en routing
 • Inrichtingsplan gekoppeld aan de casus
 • Locatie bezoek
 • Schetsvaardigheid
 • Winkels, kantoren, instellingen etc.
 • Eigentijds kleur en materiaal gebruik
 • Akoestiek
 • Ergonomie
 • Vakliteratuur en trendontwikkeling

De individueel te ontwerpen scriptie – uw zogenaamde Plan van Aanpak – is uw voorbereiding op het officiele examen en is de rode draad tijdens uw opleiding.

Officieel Creatief Nivo examenBeroepsopleiding: Bouwkunde & Projectarchitectuur

Het examen van deze vakopleiding wordt extern en landelijk afgenomen door het Creatief Nivo. Meer informatie omtrent dit examen kan u nalezen op de website van het Creatief Nivo. www.creatiefnivo.nl

Module-3 Algemene Ondernemers Vaardigheden AOV

Deze module over ondernemerschap is geschikt voor degenen die als zelfstandig ondernemer of als ZZP’er in het midden- en kleinbedrijf willen werken in de detailhandel, groothandel, ambacht of zakelijke dienstverlening.
Vaak betreft dat freelancers en ZZP’ers. Voor dit vakonderdeel is geen specifieke vooropleiding vereist.

Om de  ZZP’er en beginnende ondernemers te behoeden voor de risico’s die ondernemen nu eenmaal met zich meebrengt biedt Linnartz voor deze doelgroep deze organisatie gerichte vakopleiding aan.

Boekhouden is een must voor ondernemers, wie niet op tijd de BTW afdraagt kan van de fiscus een ambtshalve aanslag verwachten die vaak veel hoger is dan de gemaakte omzet.

Wat zijn de grootste risico’s van beginnende ondernemers?

1. Het niet of slecht bijhouden van hun financiële administratie en daarmee wordt hun financiële positie onnodig op het spel gezet dat tot een faillissement kan leiden .

2. Geen of een slecht bedrijfsplan hebben waardoor het moeilijk is om kapitaal van derden aan te trekken en het moeilijk is om beleidslijnen uit te zetten.

3. Geen of weinig kennis van verkoop en marketing, voor deze ondernemers is het moeilijk om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten nog iets te verkopen.

Creativiteit en eigenzinnigheid zijn de beste karaktereigenschappen van een ondernemer. Eigenwijsheid, tegen beter weten in zaken anders doen, is de slechtste karaktereigenschap die een ondernemer kan hebben.

Vakkennis, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn de beste wapens voor een ondernemer om slagvaardig te kunnen ondernemen en een “winner” te worden. Vakkennis kun je behalen middels een beroeps- of vakopleiding zie studiegidsen, doorzettingsvermogen, gevoel voor ondernemen en creativiteit moeten aangeboren zijn.

Uw docent
Uw docent is al jarenlang een ervaren & succesvolle ondernemer. Dat betekent dan ook dat hij u zal bijstaan met al uw vragen en helpen aan adviezen. De vele voorbeelden over de valkuilen en hoe deze te voorkomen zijn niet alleen leuk als voorbeeld maar vooral leerzaam.

Examen
Voor dit vakonderdeel doet u examen bij de Associatie en ontvangt u het diploma “Ondernemerschap”.

Wat als uw bedrijf gaat groeien?
Ondernemers die in de toekomst een bedrijf gaan overnemen raden wij met klem de beroepsopleiding Small Business Management aan. Zie informatie in deze studiegids.

In drie modules worden evenals in het examenprogramma de volgende vakken behandeld:

 • Marketing en economie, bedrijfseconomisch rekenen en financiering;
 • Bedrijfsadministratie (boekhouden), organisatie en het opstellen van een verantwoord ondernemersplan dat zowel financieel als marketingtechnisch goed onderbouwd is;
 • Een praktijkgerichte verkooptraining waarin ruim twintig verkooptechnieken, algemene en gerichte vragen, vraagtechnieken, klachtbehandeling etc. behandeld worden.

Vragen
Beroepsopleiding: Bouwkunde & ProjectarchitectuurBij vragen of overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
Email    info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910.

Degene die professioneel aan de slag wil met externe en interne gebouw ontwerpgen, inrichting, projectadviseurs.

Vooropleiding

Middelbaar werk- en denkniveau en bijvoorbeeld ervaring met binnenhuisarchitectuur.
Collegekosten

€ 4.177,- inclusief boeken & examenkosten.

Talent

Ruimtelijk en creatief inzicht, technisch, communicatief, goede socialevaardigheden.

Start planning opleiding

Januari, april, september en november in Nijmegen.

Opleidingsduur

Circa 8 maanden. De lessen worden 1x per week gegeven gedurende 3*2 uur.
U kan de lessen overdag of ‘s avonds volgen afhankelijk van de planning.

Studietijd

Circa 4-6 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Examens

Wordt extern afgenomen en door het Creatief Nivo en Associatie voor het AOV onderdeel.
Klik op de examenbureaus voor meer examen informatie.

Na het behalen van de examens wordt het vakdiploma “Projectarchitectuur” uitgereikt.

Collegegeld

€ 3.345,-. Ook te betalen in drie termijnen van € 1.130,=.

De vier modules zijn ook per vakopleiding te volgen.
Module-1  Bouwkunde € 1.265,-.
Module-2 AOV € 1.095,-.
Module-3 Projectarchitectuur € 1.265,-.
Optioneel:
Module-4 Bouwmaterialen € 1.495,-.

Boekengeld

€ 232,- inclusief examentraining.

Examen

€ 628,-.

Module: Projectarchitectuur.
Studenten krijgen een eigen projectontwerp het Plan van Aanpak te maken en gaan deze mondeling verdedigen.

Januari, april, september en november in Nijmegen.

Planning

De definitieve lesdag en planning worden aan de hand van de inschrijvingen bepaald.

Lestijden
Duur opleiding
Schrijf nu in
 • 10:00-16.30
 • Circa 5 maanden.