Met een sommelier opleiding op MBO of HBO niveau word je zelfstandig ondernemer, wijnadviseur of gastronoom.
Inspelen op de ruime vraag naar kennis over wijn met een sommelier opleiding
Aan het werk als sommelier
Het beroep wijnadviseur heeft de laatst jaren een enorme vlucht genomen. De mogelijke oorzaak hiervan zijn de lifestyle programma’s in de media. Steeds vaker zie je programma’s en artikelen die over wijn gaan. Iedereen die culinair wil genieten houdt zich steeds meer bezig met het genieten van wijn en spijzen.
Horecagasten of klanten in een wijnwinkel/slijterij willen graag vakgerichte informatie over het product en dat vaak in combinatie met de juiste spijzen. De gast wordt middels informatie in de media of op internet steeds wijzer. Eenvoudige voor de hand liggende vragen kunnen nog beantwoord worden door het bedienend personeel. Maar als een gast vraagt welke digestief wijn kan ik het beste kiezen bij mijn chocoladetaartje, wordt het al een heel stuk moeilijker. Vandaar dat specialistische vakkennis over wijn, spijs en andere dranken erg belangrijk is geworden. Wijnkennis in combinatie met gastronomie is dan ook echt een apart vakgebied.