fbpx

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)

Beroepsopleiding Stylist(e).

Deeltijdopleiding MBO+ niveau-4 en HBO niveau.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)
Wil jij een allround styling opleiding volgen op MBO+ niveau-4 of HBO niveau? Dan kan u uitstekend terecht bij Linnartz Opleidingengroep, want hier wordt een van de beste opleidingen op het gebied van styling aangeboden.

Waarom kiezen voor een styling opleiding?

In deze tijd waarin beeldcultuur allesbepalend is, wordt het vakgebied styling steeds belangrijker. Als vormgever en ontwerper blijft u bezig met het creëren van beelden. U zet iets in een bepaalde context, waardoor er een bepaalde doelgroep wordt aangesproken. Het leren kijken en daardoor ook leren zien is een belangrijk aspect bij ontwerpen. Daarnaast speelt het op juiste wijze vertalen, overbrengen en presenteren van een ontwerp een erg grote rol.

De volgende onderdelen zijn belangrijk bij de allround styling opleiding op MBO+ niveau-4 en HBO niveau:

 • Styling beslaat een vrij breed vakgebied. Zo zijn er stylisten werkzaam binnen de reclame-, fotografie-, mode- en interieurbranche. Maar er bestaat ook zoiets als etalage-, evenementen- en foodstyling. Deze brede algemene stylingopleiding garandeert je een toekomstperspectief met veel werkgelegenheid.
 • Vormgeving is een echt doevak omdat het visuele aspect zo’n belangrijke rol speelt binnen dit vakgebied. Het is de bedoeling dat je veel oefent en openstaat voor andere invalshoeken. De opdrachten die je gaat maken zullen deels gebonden zijn aan richtlijnen, maar er is ook voldoende ruimte voor eigen experimenten.
 • Ontwerpen vergt naast creativiteit, nieuwsgierigheid en fantasie, ook een onderzoekende houding, volle inzet en een actieve werkhouding. Deze opleiding staat onder leiding van professionele praktijkgerichte vakdocenten.

Verder leert u bij deze stylist(e) opleiding onder andere welke middelen je tot uw beschikking hebt voor het creëren van een bepaalde context. Met behulp van materiaal, vormgeving, kleur en andere middelen bent u in staat een bepaalde sfeer of stijl samen te stellen. Natuurlijk wordt er niet alleen aandacht besteed aan vorm, ook de inhoud is erg belangrijk. U leert presenteren op verschillende manieren en zich te verplaatsen in de beoogde doelgroepen.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)

Historisch vooronderzoek in hedendaagse context geplaatst: barok anno nu. Bijdrage van studente Emma.

Voordelen
Het voordeel van deze modulaire opleiding tot stylist of styliste is dat u flexibel uw tijd in kan delen. U volgt klassikaal onderwijs onder leiding van docenten met veel praktische ervaring. De lesgroepen zijn klein, hierdoor wordt u door de docent informeel en persoonlijk begeleid.

Elke student maakt op eigen tempo een creatief proces door. Dat allemaal om na de opleiding in dit mooie vak te kunnen gaan werken. Meer weten over onze aanpak? klik hier.

Het officiële Creatiefnivo diploma
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)

Na het behalen van onderstaande vakken wordt het overkoepelend diploma “Allround Styliste” (Titel: GCP®-S) door het Creatiefnivo uitgereikt. Meer info? klik hier.

 

Vragen
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)Bij vragen of nadere informatie neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9714
Jessica   0646 428 341
Myon     0642 849 910.

Extra
Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd, maar bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen te volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. Wij kunnen u ook een proefles aanbieden.

Opleidingsplaatsen: Nijmegen, optioneel in Amsterdam, Breda of Utrecht.
Geef op het aanmeldingsformulier duidelijk aan wat uw eerste en tweede keuze is.

Studentenreacties

Linda Olijkan, 2019 studente Beroepsopleiding Allround Styliste.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)Dag allemaal,
Mijn naam is Linda Olijkan en ik ben oud studente van Linnartz opleidingen. Ik heb de opleiding in 2 modules, waarin ik de vakken; binnenhuisarchitectuur, interieur styliste, verkoopvaardigheden, visuele communicatie, productstyling & vormgeving en etalage- en eventstyling heb afgerond.

De keuze voor Linnartz was, ondanks dat ik 2 uur moest reizen naar Nijmegen om er te komen, heel goed te combineren met mijn gezin en werk. Ik had 1 dag per week les en verder veel huiswerk, maar dat kan je plannen.
Wat ik ook erg leuk vond is dat we les kregen van docenten die veel ervaring hadden in de praktijk. Zo krijg je alle tips en trucks over de praktijk te weten en leer je van het begin tot het eind hoe je te werk moet gaan in de praktijk.
Ik heb een leuke tijd gehad op school, ontzettend veel geleerd, leuke mensen leren kennen die dezelfde interesse’s hadden als ik en een basis om een eigen bedrijf op te zetten.

Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat Interieur styliste mij als beroep het meeste lag en ben ik meteen begonnen om een eigen bedrijfje op poten te zetten. Ik heb een logo, website, facebook pagina, flyers en visitekaartjes gemaakt waarmee ik mijn beginnende bedrijfje kon promoten. Ook heb ik mee gewerkt aan de opbouw van de VT-wonenbeurs en ben ik met een studie vriendin (van Linnartz) in volle voorbereiding om op de Creative life event te staan in Maart. Nu na een half jaar kan ik wel zeggen dat Stylefull een goed lopend bedrijf is en ik al verschillende klanten blij heb kunnen maken met mijn interieuradvies.

Kijk voor informatie en mijn portfolio op mijn site: www.stylefull.nl 
Dus spreekt  mijn verhaal jou aan? Volg dan een opleiding bij Linnartz Beroepsopleidingen en streef je droom na.
Met wat doorzettingsvermogen kom je er altijd.

José van Leuven.
2018 Student Allround Stylist op HBO niveau.

Door het volgen van de opleiding Interieur Ontwerper en Interieur Styliste bij Linnartz heb ik de stap kunnen maken en mijzelf ontwikkeld tot een professionele Interieur Ontwerper -Stylist.
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)
In de afgelopen 20 jaar ben ik als bouwkundige werkzaam geweest. Het was een langgekoesterde wens om naast deze functie, mijn creatieve kant te ontwikkelen.

Ik wist niet precies hoe of wat. Linnartz gaf mij het advies om de opleiding Interieur Stylist te volgen. Een goed advies, want hiermee combineer ik mijn kennis van woningen met de creatieve kant van inrichting en interieur.

De persoonlijke begeleiding en individuele gesprekken met de docenten tijdens de lessen gaven mij het volste vertrouwen dat je serieus genomen wordt. Iets dat juist in het begin van de opleiding nodig is om je eigen ideeën te ontwikkelen. De open en hartelijke sfeer in de lessen, de kleine groepen droegen daar ook aan bij.

Wat ik erg waardeer is dat de opleiding adviseur en docenten echt met je meedenken. Zo had ik een periode waarin ik door omstandigheden het tempo niet kon bijhouden. Het was heel fijn dat ze maatwerkmodules boden zodat ik de opleiding kon blijven volgen.

Op dit moment geef ik interieuradvies, onder andere in een woningwinkel. Wat ik daarbij in de praktijk toepas is wat bij deze opleiding voorop staat: de persoonlijke smaak en woonwens van de klant staat centraal. Met mijn geleerde kennis van interieur ontwerpen, inzicht in trends en creatieve oplossingen draag ik daaraan bij tot een passend geheel.

Ik krijg veel positieve reacties op mijn ontwerpen en ik ben blij dat ik met hulp van Linnartz deze stap heb kunnen maken.
Inmiddels heb ik de stap gezet als zelfstandig onderneemster.
JvL – ONTWERP BURO (www.jvl-ontwerp.com)
Interieur Ontwerper / Stylist, Vastgoed fotografie & Visuele Communicatie.

Module-1 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

Module-1 Allround Stylist(e)

 • Binnenhuisarchitectuur (diploma)
  Vakken: perspectieftekenen, materialenkennis, ruimtelijke vormgeving, ontwerp- en inrichtings-technieken.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 5 maanden.
 • Basis VectorWorks Digitaal Ontwerpen
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
 • Interieurstyling (diploma)
  Vakken: kleur, vormgeving, materiaalkeuze, ontwerptrends en interieurstyling, moodboards maken, sfeer bepalen.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.
 • Module 1 gaat circa 5 maanden duren 1 dag of 2 avonden per week in totaal circa 6 uur les.

Module-2 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

Module-2 Allround Stylist(e).

 • Grafisch Visuele Communicatie GVC (diploma)
  Vakken: beeldtaal, beeld- en tekstcompositie, grafische vormgeving, typografie, fotografie, mediakeuze, huisstijlontwerp.
  Tijdens de opleiding ontwikkelt u een eigen portfolio.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
 • Reclame & Promotie Management (diploma)
  Vakken: In deze opleiding leer je vanaf de info-briefing tot aan het definitieve eindconcept alle “tools” te beheersen om een goede advertentie te maken, voor verschillende media’s. Deze moeten gestructureerd zijn van een professionele heading tot de pay-off.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 5 maanden.
 • Visuele Merchandising (diploma)
  Vakken: etalage- en evenementenstyling, planning, positionering, verlichtingstechnieken, materiaalkennis en -keuze.
  Tijdens de opleiding ontwikkelt u een eigen portfolio.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 6 maanden.

Module-2 zal circa 5 maanden in beslag nemen van minimaal 1 dag of 2 avonden per week 6 uur les.

HBO Module-3 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

HBO Module-3 Allround Stylist(e).

 • Projectarchitectuur (diploma)
  Vakken: planning, ergonomie, projectopzet, ruimtelijke normen, projectarchitectuur etc.
  Aantal lessen en lesduur: 1x per week 3 uur les (studieduur circa 6 maanden).
 • Advanced VectorWorks Professional (diploma)
  Vakken: tekenprogramma VectorWorks, geavanceerd 2D en 3D tekenen, vrije schetsstijlen omzetten in harde lijntekeningen, ontwerpfase, functionaliteit, opbouw en design.
  Aantal lessen en lesduur: 1x per week 3 uur les (studieduur ca. 3 maanden).
 • Kunst Design & Cultuurgeschiedenis (diploma)
  Vakken: architectuur van gebouwen en tuinen, geschiedenis van materialen, cultuur, styling en design.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 6 maanden.

De HBO module zal circa 6 maanden in beslag nemen, 1 dag of 2 avonden per week circa 6 uur les.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Doelgroep

communicatief, creatief ingestelde mensen, die praktisch en creatief (bij)geschoold willen worden.

Vooropleiding

middelbaar werk- en denkniveau.

Talent

communicatief, creatief, innovatief en eigenzinnig.

Aanvang opleiding

medio september/oktober en medio februari/maart. Je kunt nu nog inschrijven, ook voor de zaterdag! Opleidingsplaatsen: Nijmegen (hoofdvestiging), Breda, & Amsterdam.

Opleidingsduur

Module 1 ca. 6 maanden. Module 2 ca. 6 maanden. HBO module ca. 6 maanden.

Huiswerktijd

Voor module 1 ca. 10 uur per week, voor module 2 ca. 10 uur per week. De (thuis) studietijd is mede afhankelijk van je tekenervaring.

Examen

De individuele examens worden afgenomen medio mei/juni of medio januari/februari, door het examenbureau CreatiefNivo.nl. Na het halen van deze 6 onafhankelijke examens wordt het diploma: “Stylist(e)” op mbo+ niveau uitgereikt. Met dit einddiploma word je in het CreatiefNivo-register van stylisten ingeschreven. Studenten die dit CreatiefNivo diploma op HBO niveau uitgereikt willen krijgen, kunnen nog de HBO vakken volgen zie kopje HBO-niveau.

Groepsgrootte

minimaal 8, maximaal circa 20 personen.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Collegegeld

Module 1: € 3.475,- of 3 termijnen van € 1.240,-.
Module 2: € 3.945,- of 3 termijnen van € 1.395,-.
HBO module: € 3.575,-.

Zie voor belastingaftrek/studiekostenverlaging de button aftrek studiekosten.

Boekengeld

Module 1: ca. € 510,-.
Module 2: ca. € 170,-.
HBO module: ca. € 230,-

Examengeld

Module 1: ca. € 800,-.
Module 2: ca. € 760,-.
HBO module: ca. € 695,-.
Het examengeld wordt individueel per examen betaald.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Gerelateerde opleidingen

Als deze opleiding je interesseert dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de volgende alternatieven:

Beroepsopleiding: Interieurdesign/Binnenhuisarchitectuur

Ben je op zoek naar een beperktere opleiding of cursus dan is één van onderstaande opleidingen wellicht iets voor je:

Verwante Cursussen

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Vol- of deeltijdopleiding MBO+/HBO niveau ©

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen, of u de opleiding in deeltijd of voltijd wenst te volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

Onderstaand de startdata. Er zijn nog plaatsen vrij

Opleiding
Lesdag
Lestijd
Startdatum
Module duur
Schrijf nu in
 • Styliste Module 1
 • Maandag
 • 09.30u-17.00u
 • 22/10/18
 • 8 maanden
 • Styliste Module 1
 • Dinsdag
 • 09.30u-17.00u
 • 19/03/19
 • 8 maanden
Opleiding
Lesdag
Lestijden
Startdatum
Duur
Schrijf nu in
 • Styliste 1
 • Dinsdag
 • 09.30u - 17.00u
 • 02/04/19
 • 8 maanden
 • Styliste 1
 • Dinsdag
 • 09.30u - 17.00u
 • September 2019
 • 8 maanden

Niveau

MBO+ niveau-4 en HBO niveau

Vooropleiding

Middelbaar werk- en denkniveau.

Aanvang opleiding

Januari, maart, september en november in Nijmegen. Optioneel in Breda en Amsterdam.

Opleidingsduur

Module-1 circa 5 maanden. Module-2 circa 5 maanden. HBO module-3 circa 5 maanden.

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Deeltijd

Dag- of avondopleiding.

 • Kleine lesgroepen
 • Docenten uit de praktijk
 • Creatief Nivo diploma

Beroepsopleiding Stylist(e).

Deeltijdopleiding MBO+ niveau-4 en HBO niveau.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)
Wil jij een allround styling opleiding volgen op MBO+ niveau-4 of HBO niveau? Dan kan u uitstekend terecht bij Linnartz Opleidingengroep, want hier wordt een van de beste opleidingen op het gebied van styling aangeboden.

Waarom kiezen voor een styling opleiding?

In deze tijd waarin beeldcultuur allesbepalend is, wordt het vakgebied styling steeds belangrijker. Als vormgever en ontwerper blijft u bezig met het creëren van beelden. U zet iets in een bepaalde context, waardoor er een bepaalde doelgroep wordt aangesproken. Het leren kijken en daardoor ook leren zien is een belangrijk aspect bij ontwerpen. Daarnaast speelt het op juiste wijze vertalen, overbrengen en presenteren van een ontwerp een erg grote rol.

De volgende onderdelen zijn belangrijk bij de allround styling opleiding op MBO+ niveau-4 en HBO niveau:

 • Styling beslaat een vrij breed vakgebied. Zo zijn er stylisten werkzaam binnen de reclame-, fotografie-, mode- en interieurbranche. Maar er bestaat ook zoiets als etalage-, evenementen- en foodstyling. Deze brede algemene stylingopleiding garandeert je een toekomstperspectief met veel werkgelegenheid.
 • Vormgeving is een echt doevak omdat het visuele aspect zo’n belangrijke rol speelt binnen dit vakgebied. Het is de bedoeling dat je veel oefent en openstaat voor andere invalshoeken. De opdrachten die je gaat maken zullen deels gebonden zijn aan richtlijnen, maar er is ook voldoende ruimte voor eigen experimenten.
 • Ontwerpen vergt naast creativiteit, nieuwsgierigheid en fantasie, ook een onderzoekende houding, volle inzet en een actieve werkhouding. Deze opleiding staat onder leiding van professionele praktijkgerichte vakdocenten.

Verder leert u bij deze stylist(e) opleiding onder andere welke middelen je tot uw beschikking hebt voor het creëren van een bepaalde context. Met behulp van materiaal, vormgeving, kleur en andere middelen bent u in staat een bepaalde sfeer of stijl samen te stellen. Natuurlijk wordt er niet alleen aandacht besteed aan vorm, ook de inhoud is erg belangrijk. U leert presenteren op verschillende manieren en zich te verplaatsen in de beoogde doelgroepen.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)

Historisch vooronderzoek in hedendaagse context geplaatst: barok anno nu. Bijdrage van studente Emma.

Voordelen
Het voordeel van deze modulaire opleiding tot stylist of styliste is dat u flexibel uw tijd in kan delen. U volgt klassikaal onderwijs onder leiding van docenten met veel praktische ervaring. De lesgroepen zijn klein, hierdoor wordt u door de docent informeel en persoonlijk begeleid.

Elke student maakt op eigen tempo een creatief proces door. Dat allemaal om na de opleiding in dit mooie vak te kunnen gaan werken. Meer weten over onze aanpak? klik hier.

Het officiële Creatiefnivo diploma
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)

Na het behalen van onderstaande vakken wordt het overkoepelend diploma “Allround Styliste” (Titel: GCP®-S) door het Creatiefnivo uitgereikt. Meer info? klik hier.

 

Vragen
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)Bij vragen of nadere informatie neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9714
Jessica   0646 428 341
Myon     0642 849 910.

Extra
Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd, maar bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen te volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. Wij kunnen u ook een proefles aanbieden.

Opleidingsplaatsen: Nijmegen, optioneel in Amsterdam, Breda of Utrecht.
Geef op het aanmeldingsformulier duidelijk aan wat uw eerste en tweede keuze is.

Studentenreacties

Linda Olijkan, 2019 studente Beroepsopleiding Allround Styliste.

Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)Dag allemaal,
Mijn naam is Linda Olijkan en ik ben oud studente van Linnartz opleidingen. Ik heb de opleiding in 2 modules, waarin ik de vakken; binnenhuisarchitectuur, interieur styliste, verkoopvaardigheden, visuele communicatie, productstyling & vormgeving en etalage- en eventstyling heb afgerond.

De keuze voor Linnartz was, ondanks dat ik 2 uur moest reizen naar Nijmegen om er te komen, heel goed te combineren met mijn gezin en werk. Ik had 1 dag per week les en verder veel huiswerk, maar dat kan je plannen.
Wat ik ook erg leuk vond is dat we les kregen van docenten die veel ervaring hadden in de praktijk. Zo krijg je alle tips en trucks over de praktijk te weten en leer je van het begin tot het eind hoe je te werk moet gaan in de praktijk.
Ik heb een leuke tijd gehad op school, ontzettend veel geleerd, leuke mensen leren kennen die dezelfde interesse’s hadden als ik en een basis om een eigen bedrijf op te zetten.

Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat Interieur styliste mij als beroep het meeste lag en ben ik meteen begonnen om een eigen bedrijfje op poten te zetten. Ik heb een logo, website, facebook pagina, flyers en visitekaartjes gemaakt waarmee ik mijn beginnende bedrijfje kon promoten. Ook heb ik mee gewerkt aan de opbouw van de VT-wonenbeurs en ben ik met een studie vriendin (van Linnartz) in volle voorbereiding om op de Creative life event te staan in Maart. Nu na een half jaar kan ik wel zeggen dat Stylefull een goed lopend bedrijf is en ik al verschillende klanten blij heb kunnen maken met mijn interieuradvies.

Kijk voor informatie en mijn portfolio op mijn site: www.stylefull.nl 
Dus spreekt  mijn verhaal jou aan? Volg dan een opleiding bij Linnartz Beroepsopleidingen en streef je droom na.
Met wat doorzettingsvermogen kom je er altijd.

José van Leuven.
2018 Student Allround Stylist op HBO niveau.

Door het volgen van de opleiding Interieur Ontwerper en Interieur Styliste bij Linnartz heb ik de stap kunnen maken en mijzelf ontwikkeld tot een professionele Interieur Ontwerper -Stylist.
Beroepsopleiding: Allround Stylist(e)
In de afgelopen 20 jaar ben ik als bouwkundige werkzaam geweest. Het was een langgekoesterde wens om naast deze functie, mijn creatieve kant te ontwikkelen.

Ik wist niet precies hoe of wat. Linnartz gaf mij het advies om de opleiding Interieur Stylist te volgen. Een goed advies, want hiermee combineer ik mijn kennis van woningen met de creatieve kant van inrichting en interieur.

De persoonlijke begeleiding en individuele gesprekken met de docenten tijdens de lessen gaven mij het volste vertrouwen dat je serieus genomen wordt. Iets dat juist in het begin van de opleiding nodig is om je eigen ideeën te ontwikkelen. De open en hartelijke sfeer in de lessen, de kleine groepen droegen daar ook aan bij.

Wat ik erg waardeer is dat de opleiding adviseur en docenten echt met je meedenken. Zo had ik een periode waarin ik door omstandigheden het tempo niet kon bijhouden. Het was heel fijn dat ze maatwerkmodules boden zodat ik de opleiding kon blijven volgen.

Op dit moment geef ik interieuradvies, onder andere in een woningwinkel. Wat ik daarbij in de praktijk toepas is wat bij deze opleiding voorop staat: de persoonlijke smaak en woonwens van de klant staat centraal. Met mijn geleerde kennis van interieur ontwerpen, inzicht in trends en creatieve oplossingen draag ik daaraan bij tot een passend geheel.

Ik krijg veel positieve reacties op mijn ontwerpen en ik ben blij dat ik met hulp van Linnartz deze stap heb kunnen maken.
Inmiddels heb ik de stap gezet als zelfstandig onderneemster.
JvL – ONTWERP BURO (www.jvl-ontwerp.com)
Interieur Ontwerper / Stylist, Vastgoed fotografie & Visuele Communicatie.

Module-1 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

Module-1 Allround Stylist(e)

 • Binnenhuisarchitectuur (diploma)
  Vakken: perspectieftekenen, materialenkennis, ruimtelijke vormgeving, ontwerp- en inrichtings-technieken.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 5 maanden.
 • Basis VectorWorks Digitaal Ontwerpen
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
 • Interieurstyling (diploma)
  Vakken: kleur, vormgeving, materiaalkeuze, ontwerptrends en interieurstyling, moodboards maken, sfeer bepalen.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.
 • Module 1 gaat circa 5 maanden duren 1 dag of 2 avonden per week in totaal circa 6 uur les.

Module-2 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

Module-2 Allround Stylist(e).

 • Grafisch Visuele Communicatie GVC (diploma)
  Vakken: beeldtaal, beeld- en tekstcompositie, grafische vormgeving, typografie, fotografie, mediakeuze, huisstijlontwerp.
  Tijdens de opleiding ontwikkelt u een eigen portfolio.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
 • Reclame & Promotie Management (diploma)
  Vakken: In deze opleiding leer je vanaf de info-briefing tot aan het definitieve eindconcept alle “tools” te beheersen om een goede advertentie te maken, voor verschillende media’s. Deze moeten gestructureerd zijn van een professionele heading tot de pay-off.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 5 maanden.
 • Visuele Merchandising (diploma)
  Vakken: etalage- en evenementenstyling, planning, positionering, verlichtingstechnieken, materiaalkennis en -keuze.
  Tijdens de opleiding ontwikkelt u een eigen portfolio.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 6 maanden.

Module-2 zal circa 5 maanden in beslag nemen van minimaal 1 dag of 2 avonden per week 6 uur les.

HBO Module-3 Allround Stylist(e).

Alle vakmodules zijn ook separaat te boeken / volgen.

HBO Module-3 Allround Stylist(e).

 • Projectarchitectuur (diploma)
  Vakken: planning, ergonomie, projectopzet, ruimtelijke normen, projectarchitectuur etc.
  Aantal lessen en lesduur: 1x per week 3 uur les (studieduur circa 6 maanden).
 • Advanced VectorWorks Professional (diploma)
  Vakken: tekenprogramma VectorWorks, geavanceerd 2D en 3D tekenen, vrije schetsstijlen omzetten in harde lijntekeningen, ontwerpfase, functionaliteit, opbouw en design.
  Aantal lessen en lesduur: 1x per week 3 uur les (studieduur ca. 3 maanden).
 • Kunst Design & Cultuurgeschiedenis (diploma)
  Vakken: architectuur van gebouwen en tuinen, geschiedenis van materialen, cultuur, styling en design.
  1x per week 2 uur les, studieduur circa 6 maanden.

De HBO module zal circa 6 maanden in beslag nemen, 1 dag of 2 avonden per week circa 6 uur les.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Doelgroep

communicatief, creatief ingestelde mensen, die praktisch en creatief (bij)geschoold willen worden.

Vooropleiding

middelbaar werk- en denkniveau.

Talent

communicatief, creatief, innovatief en eigenzinnig.

Aanvang opleiding

medio september/oktober en medio februari/maart. Je kunt nu nog inschrijven, ook voor de zaterdag! Opleidingsplaatsen: Nijmegen (hoofdvestiging), Breda, & Amsterdam.

Opleidingsduur

Module 1 ca. 6 maanden. Module 2 ca. 6 maanden. HBO module ca. 6 maanden.

Huiswerktijd

Voor module 1 ca. 10 uur per week, voor module 2 ca. 10 uur per week. De (thuis) studietijd is mede afhankelijk van je tekenervaring.

Examen

De individuele examens worden afgenomen medio mei/juni of medio januari/februari, door het examenbureau CreatiefNivo.nl. Na het halen van deze 6 onafhankelijke examens wordt het diploma: “Stylist(e)” op mbo+ niveau uitgereikt. Met dit einddiploma word je in het CreatiefNivo-register van stylisten ingeschreven. Studenten die dit CreatiefNivo diploma op HBO niveau uitgereikt willen krijgen, kunnen nog de HBO vakken volgen zie kopje HBO-niveau.

Groepsgrootte

minimaal 8, maximaal circa 20 personen.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Collegegeld

Module 1: € 3.475,- of 3 termijnen van € 1.240,-.
Module 2: € 3.945,- of 3 termijnen van € 1.395,-.
HBO module: € 3.575,-.

Zie voor belastingaftrek/studiekostenverlaging de button aftrek studiekosten.

Boekengeld

Module 1: ca. € 510,-.
Module 2: ca. € 170,-.
HBO module: ca. € 230,-

Examengeld

Module 1: ca. € 800,-.
Module 2: ca. € 760,-.
HBO module: ca. € 695,-.
Het examengeld wordt individueel per examen betaald.

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Gerelateerde opleidingen

Als deze opleiding je interesseert dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de volgende alternatieven:

Beroepsopleiding: Interieurdesign/Binnenhuisarchitectuur

Ben je op zoek naar een beperktere opleiding of cursus dan is één van onderstaande opleidingen wellicht iets voor je:

Verwante Cursussen

Beroepsopleiding: Stylist(e)

Vol- of deeltijdopleiding MBO+/HBO niveau ©

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen, of u de opleiding in deeltijd of voltijd wenst te volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

Onderstaand de startdata. Er zijn nog plaatsen vrij

Opleiding
Lesdag
Lestijd
Startdatum
Module duur
Schrijf nu in
 • Styliste Module 1
 • Maandag
 • 09.30u-17.00u
 • 22/10/18
 • 8 maanden
 • Styliste Module 1
 • Dinsdag
 • 09.30u-17.00u
 • 19/03/19
 • 8 maanden
Opleiding
Lesdag
Lestijden
Startdatum
Duur
Schrijf nu in
 • Styliste 1
 • Dinsdag
 • 09.30u - 17.00u
 • 02/04/19
 • 8 maanden
 • Styliste 1
 • Dinsdag
 • 09.30u - 17.00u
 • September 2019
 • 8 maanden

 

 

 

 

 

Administratieve Beroeps- & Vakopleidingen.

Zakelijke, Communicatieve Beroeps- & Vakopleidingen.

Creatieve Beroeps- & Vakopleidingen.