fbpx

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management

Deeltijd opleiding Horeca & Hotel Management op MBO+ niveau-4 en/of HBO niveau.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementAls medewerker, manager of als ondernemer is werken in de horeca of hotel branche een veelzijdige uitdaging.
Met deze Linnartz beroepsopleiding leert u alle onderdelen van dit gastvrije beroep kennen. De vraag naar vakbekwame professionals blijft groot.

Linnartz beroepsopleidingen is gespecialiseerd in korte opleidingen in een kleine groep. Alle vakdocenten komen uit de praktijk, dit zorgt voor een up-to-date opleiding. Of het nu gaat om Management of de sociale hygiëne (SVH). Alle vak onderdelen zorgen ervoor dat u als student alle facetten van het beroep Horecamanager leert.

Uitgebalanceerd vakkenpakket beroepsopleiding Horeca Hotel Management
Om te voldoen aan de eisen die consumenten en de Overheid stellen aan horecagelegenheden, maar ook om te voldoen aan de eisen die de werkgever stelt aan een horecamanager, is er een praktijkgericht vakkenpakket opgesteld.
U leert hoe u omgaat met gastvrijheid en alle organisatorische en communicatieve management aspecten.

Tijdens module-2 bij het vak Wijnbrevet leert u niet alleen de vele wijngebieden kennen, maar gaat u iedere les een aantal wijnen proeven uit het betreffende wijngebied. Daarbij leert u ook de diverse druifsoorten kennen. Bij het SDEN-3 examen zult u ook wijnen dienen te herkennen.

Bij deze Horeca & Hotel Management opleiding komen zowel vaktechnische als organisatorische aspecten aan de orde. De individuele vakdiploma’s die u gaat behalen, zijn niet alleen actueel in de horecabranche. Ze zijn ook toepasbaar in diverse andere branches.

Examens
Na afloop van iedere vakopleiding doet u het betreffende examen. Als u bent geslaagd voor alle 6 basis vakken ontvangt u het diploma “Horeca & Hotel Management” uitgereikt.

Als rode draad tijdent de vakopleiding Evenementenorganisatie maakt u thuis uw scriptie (Plan van Aanpak) van een door u te bedenken evenement onder begeleiding tijdens de lessen van uw docent. Deze scriptie wordt vervolgens beoordeeld en maakt daarmee onderdeel uit van uw praktijkexamen.

Vragen
Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementVoor vragen of nadere informatie kan u contact opnemen met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910

Extra
Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. U kan ook een gratis proefles bijwonen.

Opleidingsplaats: Nijmegen.
Geef op uw aanmeldingsformulier duidelijk aan wat eventueel uw eerste en tweede keuze is.

Differentieel voordeel van deze modulaire vakopleiding is dat u veel flexibeler uw tijd kan indelen, terwijl u toch klassikaal onderwijs volgt onder leiding van ervaren praktijkdocenten.

Reacties Studenten

Annemieke Dorfer
2017-2020 Annemieke deed alle drie de modules Horeca & Hotel Management.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementIk ben geboren in Oostenrijk en mijn ouders hadden daar een middengroot hotel en heb de horeca dus met de paplepel leren kennen. Aanvankelijk studeerde ik voor Sociaal & Maatschappelijk management en heb daar ook zo’n 10 jaar in gewerkt en toen begon de horeca na mijn scheiding toch weer te kriebelen en wilde ik graag een eigen horeca onderneming starten. Tijdens mijn huwelijk runde wij samen ook een gemoedelijke B&B accomodatie in Duitsland net over de grens bij Kleef.

Dus deze Linnartz beroepsopleiding was voor mij dus ook een logische keuze. Voor mijn scriptie vond ik een leuk hotel met restaurant, bar, zwembad nabij een golfbaan. De eigenaars waren al op leeftijd en hadden geen kinderen. Toeval of niet, ik mocht direct meewerken in het bedrijf met later de optie eigenaar te mogen worden binnen 5 jaar. In mijn eerste studiejaar heb ik onder zeer gunstige (financiële) omstandigheden het hotel al mogen overnemen en bleven de voormalige eigenaars nog zo’n drie jaar meewerken, waardoor ik ook mijn studie kon afmaken. Haar man is echter vroeger komen te overlijden en heb ik nu een 2e moeder / manager erbij gekregen en kan haar ook niet meer missen, wij zijn een hecht team en zij is inmiddels ook oppas oma geworden.

Ja over de studie zelf; ik vond het wel een pittige opleiding, maar heb weer veel geleerd van de vakdocenten en de fraaie verhalen uit hun praktijk. Ook onderling met de andere studenten was het vaak heel gezellig (zeker tijdens de wijnproeverijen, haha) en heb nog regelmatig contact. Al met al had ik deze tijd niet graag willen missen ondanks mijn drukke agenda en werkzaamheden in het 2e studiejaar. Speciale dank wil ik nog graag aan docent René geven die mij (kostenloos) enorm heeft geholpen bij de overname van het hotel. Zonder zijn rijke ondernemingservaring had ik die stap niet zo snel durfen maken. Linnartz bedankt, een tevreden Annemieke.

studiekosten Meer informatieSchrijf nu in

Module-1 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

Module-2 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

  • Vakbekwaamheid Café & Restaurant (SVH-diploma)
    Vakken: sociale hygiëne, drankenkennis, horecavaardigheden, warenkennis, bedrijfsorganisatie etc.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
  • Wijnbrevet (SDEN 3 diploma)
    Vakken: wijnlanden, vinivicatiemethoden, organoleptisch proeven, druivenrassen, basiskennis wijnbouw, wijn/spijs combinaties, afwijkingen en ziektes etc.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.
  • Communicatie Management-A (diploma)
    Vakken: basis van communicatie, gedragsverandering,onderzoek, communicatie canvas, interne & externe analyse, corporate communicatie & marketing, instrumentaria, contentstrategie, creatieve concepten & medialab.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.

Module-2 duurt circa 4 maanden, 1 dag of 2 avonden per week 6 uur les.

HBO module-3 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

  • Nemas Hoger Management (NHM diploma)
    Vakken: organisatiestructuren, benoemen van bevoegdheden, verschillen in bedrijfsprocessen, kwaliteitsmanagement, cultuuranalyses maken, managementtheorieën verwoorden, economische en juridische vormgeving etc.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.
  • Reclame & Promotie Managenement (diploma)
    Vakken: communicatie als vak, marktanalyse, comunicatie canvas, reclame en hoe, reputatie en interne communicatie, marketing & positionering, contentstrategie, inzet media, wordt een pro.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.
  • Batenmanagement (diploma)
    Vakken: Essentie van Batenmanagement, doel-vertrekpunt naar realisatie, eigeaarschap & motivatie en human impact.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 3 maanden.

De HBO module zal circa 4 maanden in beslag nemen, 1 dag of 2 avonden per week circa 6 uur les.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management.

Doelgroep

Managers en ondernemers in het hotel-, restaurant- of (grand)cafébedrijf. Mensen uit de recreatiebranche zoals bungalowparkbeheerders/ bedrijfsleiders van sportcomplexen, campingbeheerders, kantinebeheerders.

Vooropleiding

Middelbaar werk of denkniveau.

Talent

Communicatief, creatief, flexibel, commercieel, goede sociale vaardigheden.

Aanvang opleiding

Januari, maart, mei, september en november in Nijmegen.

Opleidingsduur

Module-1 circa 6 maanden. Module-2 circa 3 maanden. HBO module-3 circa 6 maanden.

Studietijd

voor module 1: ca. 6 uur per week. Voor module 2: ca. 6 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd per module is mede afhankelijk van vooropleiding en talent.

Examen

Na het behalen van deze 6 onafhankelijke deelexamens, wordt het overkoepelende Linnartz diploma “Horeca &Hotel Management” op MBO+ niveau-4 uitgereikt.

Studenten die dit Linnartz diploma op HBO niveau uitgereikt willen krijgen, kunnen nog de HBO vakken volgen.

Groepsgrootte

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Beroepsopleiding: Horeca Hotel Management/Ondernemer

Collegegeld

Module-1: € 2.495,- of 2 termijnen van € 1.265,-.
Module-2: € 2.965,- of 3 termijnen van € 1.010,-.
HBO module-3: € 2.995,- of 3 termijnen van € 1.010,-.

Boekengeld

Module-1: circa € 170,-.
Module-2: circa € 221,-.
HBO module-3: circa € 174,-.

Examengeld

Module-1: circa € 629,-.
Module-2: circa € 640,-.
HBO module-3: circa € 860,-.

Het examengeld wordt individueel per examen betaald.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management.

Beroepsopleiding: Horeca Hotel Management/Ondernemer

Vol- of deeltijdopleiding MBO+/HBO niveau ©

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen, of u de opleiding in deeltijd of voltijd wenst te volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

Opleiding
Lesdag
Lestijden
Startdatum
Studieduur
Schrijf nu in
  • Horeca Hotel 1
  • n.n.b.
  • 10.00u-17.00u
  • september 2019
  • 8 maanden
  • Horeca Hotel 1
  • n.n.b.
  • 10.00u-17.00u
  • oktober 2019
  • 8 maanden

Niveau

MBO+ niveau-4 en/of HBO niveau.

Vooropleiding

Middelbaar werk of denkniveau.

Aanvang opleiding

Januari, maart, mei, september en november in Nijmegen.

Opleidingsduur

Module-1 circa 4 maanden. Module-2 circa 4 maanden. HBO module-3 circa 6 maanden.

Groepsgrootte

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Deeltijd

Dag- of avondopleiding.

  • Kleine lesgroepen
  • Docenten uit de praktijk
  • Veel externe examens

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management

Deeltijd opleiding Horeca & Hotel Management op MBO+ niveau-4 en/of HBO niveau.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementAls medewerker, manager of als ondernemer is werken in de horeca of hotel branche een veelzijdige uitdaging.
Met deze Linnartz beroepsopleiding leert u alle onderdelen van dit gastvrije beroep kennen. De vraag naar vakbekwame professionals blijft groot.

Linnartz beroepsopleidingen is gespecialiseerd in korte opleidingen in een kleine groep. Alle vakdocenten komen uit de praktijk, dit zorgt voor een up-to-date opleiding. Of het nu gaat om Management of de sociale hygiëne (SVH). Alle vak onderdelen zorgen ervoor dat u als student alle facetten van het beroep Horecamanager leert.

Uitgebalanceerd vakkenpakket beroepsopleiding Horeca Hotel Management
Om te voldoen aan de eisen die consumenten en de Overheid stellen aan horecagelegenheden, maar ook om te voldoen aan de eisen die de werkgever stelt aan een horecamanager, is er een praktijkgericht vakkenpakket opgesteld.
U leert hoe u omgaat met gastvrijheid en alle organisatorische en communicatieve management aspecten.

Tijdens module-2 bij het vak Wijnbrevet leert u niet alleen de vele wijngebieden kennen, maar gaat u iedere les een aantal wijnen proeven uit het betreffende wijngebied. Daarbij leert u ook de diverse druifsoorten kennen. Bij het SDEN-3 examen zult u ook wijnen dienen te herkennen.

Bij deze Horeca & Hotel Management opleiding komen zowel vaktechnische als organisatorische aspecten aan de orde. De individuele vakdiploma’s die u gaat behalen, zijn niet alleen actueel in de horecabranche. Ze zijn ook toepasbaar in diverse andere branches.

Examens
Na afloop van iedere vakopleiding doet u het betreffende examen. Als u bent geslaagd voor alle 6 basis vakken ontvangt u het diploma “Horeca & Hotel Management” uitgereikt.

Als rode draad tijdent de vakopleiding Evenementenorganisatie maakt u thuis uw scriptie (Plan van Aanpak) van een door u te bedenken evenement onder begeleiding tijdens de lessen van uw docent. Deze scriptie wordt vervolgens beoordeeld en maakt daarmee onderdeel uit van uw praktijkexamen.

Vragen
Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementVoor vragen of nadere informatie kan u contact opnemen met onze Office Desk:
Mail        info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica    0646 428 341
Myon      0642 849 910

Extra
Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. U kan ook een gratis proefles bijwonen.

Opleidingsplaats: Nijmegen.
Geef op uw aanmeldingsformulier duidelijk aan wat eventueel uw eerste en tweede keuze is.

Differentieel voordeel van deze modulaire vakopleiding is dat u veel flexibeler uw tijd kan indelen, terwijl u toch klassikaal onderwijs volgt onder leiding van ervaren praktijkdocenten.

Reacties Studenten

Annemieke Dorfer
2017-2020 Annemieke deed alle drie de modules Horeca & Hotel Management.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel ManagementIk ben geboren in Oostenrijk en mijn ouders hadden daar een middengroot hotel en heb de horeca dus met de paplepel leren kennen. Aanvankelijk studeerde ik voor Sociaal & Maatschappelijk management en heb daar ook zo’n 10 jaar in gewerkt en toen begon de horeca na mijn scheiding toch weer te kriebelen en wilde ik graag een eigen horeca onderneming starten. Tijdens mijn huwelijk runde wij samen ook een gemoedelijke B&B accomodatie in Duitsland net over de grens bij Kleef.

Dus deze Linnartz beroepsopleiding was voor mij dus ook een logische keuze. Voor mijn scriptie vond ik een leuk hotel met restaurant, bar, zwembad nabij een golfbaan. De eigenaars waren al op leeftijd en hadden geen kinderen. Toeval of niet, ik mocht direct meewerken in het bedrijf met later de optie eigenaar te mogen worden binnen 5 jaar. In mijn eerste studiejaar heb ik onder zeer gunstige (financiële) omstandigheden het hotel al mogen overnemen en bleven de voormalige eigenaars nog zo’n drie jaar meewerken, waardoor ik ook mijn studie kon afmaken. Haar man is echter vroeger komen te overlijden en heb ik nu een 2e moeder / manager erbij gekregen en kan haar ook niet meer missen, wij zijn een hecht team en zij is inmiddels ook oppas oma geworden.

Ja over de studie zelf; ik vond het wel een pittige opleiding, maar heb weer veel geleerd van de vakdocenten en de fraaie verhalen uit hun praktijk. Ook onderling met de andere studenten was het vaak heel gezellig (zeker tijdens de wijnproeverijen, haha) en heb nog regelmatig contact. Al met al had ik deze tijd niet graag willen missen ondanks mijn drukke agenda en werkzaamheden in het 2e studiejaar. Speciale dank wil ik nog graag aan docent René geven die mij (kostenloos) enorm heeft geholpen bij de overname van het hotel. Zonder zijn rijke ondernemingservaring had ik die stap niet zo snel durfen maken. Linnartz bedankt, een tevreden Annemieke.

studiekosten Meer informatieSchrijf nu in

Module-1 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

Module-2 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

  • Vakbekwaamheid Café & Restaurant (SVH-diploma)
    Vakken: sociale hygiëne, drankenkennis, horecavaardigheden, warenkennis, bedrijfsorganisatie etc.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 3 maanden.
  • Wijnbrevet (SDEN 3 diploma)
    Vakken: wijnlanden, vinivicatiemethoden, organoleptisch proeven, druivenrassen, basiskennis wijnbouw, wijn/spijs combinaties, afwijkingen en ziektes etc.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.
  • Communicatie Management-A (diploma)
    Vakken: basis van communicatie, gedragsverandering,onderzoek, communicatie canvas, interne & externe analyse, corporate communicatie & marketing, instrumentaria, contentstrategie, creatieve concepten & medialab.
    1x per week 2 uur les, studieduur circa 4 maanden.

Module-2 duurt circa 4 maanden, 1 dag of 2 avonden per week 6 uur les.

HBO module-3 Horeca & Hotel Management.

U kan onderstaande vakopleidingen ook los boeken. Informeer naar de kosten.

  • Nemas Hoger Management (NHM diploma)
    Vakken: organisatiestructuren, benoemen van bevoegdheden, verschillen in bedrijfsprocessen, kwaliteitsmanagement, cultuuranalyses maken, managementtheorieën verwoorden, economische en juridische vormgeving etc.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.
  • Reclame & Promotie Managenement (diploma)
    Vakken: communicatie als vak, marktanalyse, comunicatie canvas, reclame en hoe, reputatie en interne communicatie, marketing & positionering, contentstrategie, inzet media, wordt een pro.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.
  • Batenmanagement (diploma)
    Vakken: Essentie van Batenmanagement, doel-vertrekpunt naar realisatie, eigeaarschap & motivatie en human impact.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 3 maanden.

De HBO module zal circa 4 maanden in beslag nemen, 1 dag of 2 avonden per week circa 6 uur les.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management.

Doelgroep

Managers en ondernemers in het hotel-, restaurant- of (grand)cafébedrijf. Mensen uit de recreatiebranche zoals bungalowparkbeheerders/ bedrijfsleiders van sportcomplexen, campingbeheerders, kantinebeheerders.

Vooropleiding

Middelbaar werk of denkniveau.

Talent

Communicatief, creatief, flexibel, commercieel, goede sociale vaardigheden.

Aanvang opleiding

Januari, maart, mei, september en november in Nijmegen.

Opleidingsduur

Module-1 circa 6 maanden. Module-2 circa 3 maanden. HBO module-3 circa 6 maanden.

Studietijd

voor module 1: ca. 6 uur per week. Voor module 2: ca. 6 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd per module is mede afhankelijk van vooropleiding en talent.

Examen

Na het behalen van deze 6 onafhankelijke deelexamens, wordt het overkoepelende Linnartz diploma “Horeca &Hotel Management” op MBO+ niveau-4 uitgereikt.

Studenten die dit Linnartz diploma op HBO niveau uitgereikt willen krijgen, kunnen nog de HBO vakken volgen.

Groepsgrootte

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Beroepsopleiding: Horeca Hotel Management/Ondernemer

Collegegeld

Module-1: € 2.495,- of 2 termijnen van € 1.265,-.
Module-2: € 2.965,- of 3 termijnen van € 1.010,-.
HBO module-3: € 2.995,- of 3 termijnen van € 1.010,-.

Boekengeld

Module-1: circa € 170,-.
Module-2: circa € 221,-.
HBO module-3: circa € 174,-.

Examengeld

Module-1: circa € 629,-.
Module-2: circa € 640,-.
HBO module-3: circa € 860,-.

Het examengeld wordt individueel per examen betaald.

Beroepsopleiding: Horeca & Hotel Management.

Beroepsopleiding: Horeca Hotel Management/Ondernemer

Vol- of deeltijdopleiding MBO+/HBO niveau ©

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen, of u de opleiding in deeltijd of voltijd wenst te volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

Opleiding
Lesdag
Lestijden
Startdatum
Studieduur
Schrijf nu in
  • Horeca Hotel 1
  • n.n.b.
  • 10.00u-17.00u
  • september 2019
  • 8 maanden
  • Horeca Hotel 1
  • n.n.b.
  • 10.00u-17.00u
  • oktober 2019
  • 8 maanden