fbpx

Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk

Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

Dag- of avondopleiding MBO+ niveau-4.

Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk
Mensen die wijn willen leren maken kunnen deze vakopleiding volgen.
Voor druiventeelt en wijnbouw gelden hele andere normen en waarden omdat dit te maken heeft met beleving en emotie van streekproducten.

Deze vakopleiding leert je juist te handelen vanaf het vooronderzoek dat iedere wijnbouwer moet doen, want niet iedere druif is geschikt voor iedere grondsoort tot en met het bottelen en het verkopen van de wijn.
Rondom Nijmegen zijn de laatste 10 jaar diverse succesvolle wijnproducenten actief geworden. Het is een mooi maar ook intensief vakgebied.

De wind zal de grootste vriend worden van de wijnbouwer zolang het maar niet gaat stormen. De wind blaast namelijk de natte druivenstokken snel weer droog voordat de druiven beginnen te rotten.

Een excursiebezoek bij wijnprodenten in Groesbeek maakt onderdeel uit van deze opleiding.
Ook het proeven en beoordelen van diverse wijnen behoort tot deze practische opleiding.

In deze vakopleiding worden 3 deelvakken gedoceerd die leiden tot het succesvol telen van wijndruiven en het zelfstandig maken en verkopen van duurzame (biologische) wijn.

1. Wijnbouwkunde
Diverse grondsoorten analyseren, klimaat condities (micro- & macroklimaat) verschillende ent technieken, het planten en onderhouden van wijnstokken. De verschillende opbindmogelijkheden van de druiven en het onderhouden van de wijngaard. Het constateren van eventuele ziektes aan de wijnstok en het bestrijden hiervan. Het suikergehalte van de druif meten middels een refractometer, Biologische- en biologisch dynamische wijnbouw.

2. Wijnproductie
Rijpe wijndruiven selecteren, plukken/knippen, ontstelen, vervoeren, voorkomen intercellulaire gisting. Diverse persmethodes zoals met blote voeten (pigeage), gistingsmethodes, klaringsmethodes, (fust)rijping, assemblage van stille witte-, rode-, rosé en mousserende wijnen, wijnstijlen. Wijntechnische (nood)ingrepen zoals chaptaliseren in droge of natte vorm, zuur/zoet verhouding aanpassen, diverse zuren meten zoals het PH gehalte, wijn versnijden, stamwortgehalte (most) meten, lagering, bottelen van wijn, verwerking van het overblijvende restdepot in bijvoorbeeld een distilaat zoals een eau de vie de vin of brandy. Nederlandse/Europese wijnwetgeving etc.

3. Verkoopkunde (extra optie)
Reclame en Promotie, kleur,- lettertype en vormgeving van de fles het etiket en de dop, merchandising zoals wijnkoelers, kurkentrekkers, onderleggers, wijnglazen met opdruk. Marketingtools, doelgroepbepaling etc. Communicatie & Organisatie van de wijnboerderij of wijnhuis met wijngaard(en), zelfstandig ondernemen, inkoop, verkoop, opslag, vervoer, verzekeringen, suiker en/of alcohol accijns.

Scriptie
Als rode draad gedurende deze opleiding werkt u aan een scriptie – een Plan-van-Aanpak – welk onderdeel uitmaakt van het examen. Uw docent begeleidt u bij uw resultaat.

Vragen
Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk
Heeft u nog vragen of wilt u nader overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
Mail    info@linnartz.nl
Centraal 024 322 9716
Jessica   0646 428 341
Myon     0642 849 910.

Extra
Stage lopen is niet verplicht maar wordt gezien dit praktijkgerichte vak wel aangeraden om enige weken/maanden wat (vrije)tijd in te steken. Linnartz helpt u bij het vinden van een geschikte stage.

Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. U kan ook een gratis proefles bijwonen.

Opleidingsplaats: Nijmegen.
Geef op uw aanmeldingsformulier duidelijk aan wat eventueel uw eerste en tweede keuze is.

Differentieel voordeel van deze modulaire vakopleiding is dat u veel flexibeler uw tijd kan indelen, terwijl u toch klassikaal onderwijs volgt onder leiding van ervaren praktijkdocenten.

Module-1 Wijnbouwkunde

Module-1 Wijnbouwkunde

Voor deze opleiding gaan wij ervan uit dat u over wijnkennis op niveau SDEN-3 beschikt.

Vakken: klimaat, wijnrassen, morforlogie, bodem & bemesting, leidsystemen & snoeivormen en materialen, opkweek & kopvorming, fysiologie, loofwandbeheer, seizoenwerkzaamheden, ontbladeren, oogstregulering, zieken & plagen, voorbereiding oogst, vinificatie, economische aandachtspunten.
1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.

Onderdeel van deze opleiding zijn de praktijkdagen bij locale wijnmakers in Groesbeek.

 

Module-2 Wijnprodctie

Module-3 Verkoopkunde

Module-3 Verkoopkunde

De Linnartz Verkoop opleidingen

Module-3 is een optie bij deze vakopleiding.
U kan daarbij kiezen uit een van onderstaande opleidingen.

Linnartz MBO+ verkoopopleidingen bestaan uit drie niveau’s:

A – Deze basisopleiding Verkoopvaardigheden is gericht op uw persoonlijke verkoop.
B – De vakopleiding Verkoopkunde waarbij vooral wordt gekeken naar de redenen waarom klanten kopen. Hoe werken de besluitvaardigheden van klanten om juist bij u te kopen. Goede kennis en kunde van wat u verkoopt is daarbij van belang.
C – Is uw verkoopfunctie meer gericht op zakelijke klanten zoals bij account management, bezoekt u potentiele klanten?, werkt u samen met een verkoopbinnendienst, is er merendeels sprake van onderhandeling en een offerte traject, dan is onze beroepsopleiding Account & Sales Management de juiste opleiding voor u.

Wilt u op HBO niveau afstuderen?
D – De HBO vakopleiding E-Business en E-Commerce is een pittige opleiding. Bedrijven en Organisaties maken gebruik van alle marketing technieken om hun verkoopresulaten te beinvloeden via multi media marketing technieken. Dat is niet iets wat je op een maandagmiddag regelt. Het is een samenspel tussen alle benodigde disciplines van inkoop en productie, interne- en externe logistiek en de ICT Beheersystemen en het optimaal organiseren van uw Social Media, waarbij copywriting, Blogs gebruik van Twitter, Facebook, LinkedIN, Instagrame en alle dergelijke media integraal onderdeel van deze E-Business dienen te zijn.

Vakopleiding: Wijnbouwkunde

Doelgroep

Mensen die professioneel wijndruiven willen telen en wijn willen leren maken kunnen deze zeer pragmatische vakopleiding wijnbouwkunde volgen.

Vooropleiding

Middelbaar werk of denkniveau zie kopje talent.

Talent

Creatief, communicatief, ondernemend en geïnteresseerd in wijnbouw en wijn maken.

Aanvang opleiding

Januari en september in Nijmegen, als dag- of avondopleiding.

Opleidingsduur

Circa 4 maanden. De lessen worden 1x per week gedurende 2 uur gegeven.

Studietijd

Circa 3-4 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

Examen

Het examen wordt na afronding van de opleiding in overleg afgenomen.
Na het behalen van dit examen wordt het vakdiploma "Wijnbouwkunde" op MBO+niveau-4 door Linnartz uitgereikt.

Groepsgrootte

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

Collegegeld

€ 1.195,-.

Boekengeld

Circa € 60,-.

Examengeld

€ 225,-.
Het examen bestaat uit twee onderdelen: MC schriftelijk examen en scriptie beoordeling.

Na het behalen van dit examen wordt het vakdiploma “Wijnbouwkunde” op MBO+ niveau-4 door Linnartz uitgereikt.

Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

Gerelateerde opleidingen

Als deze opleiding uw interesse heeft dan bent u mogelijk geïnterresseerd in de volgende opleidingen.

Vakopleiding: basiskennis wijn SDEN-3.
Vakopleiding: Wijnproductie in Nederland.
Beroepsopleiding: Sommelier Gastronoom
Beroepsopleiding: Wijnmaker & Wijnproducent

 

    Volgende opleiding start in september.

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde

    Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt.

    Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven.
    Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

    Niveau

    MBO+ niveau-4.

    Vooropleiding

    Middelbaar werk of denkniveau, bij voorkeur met wijnkennis op SDEN-3 niveau.

    Aanvang opleiding

    Januari, maart, mei,september en november in Nijmegen.

    Opleidingsduur

    Circa 4 maanden.

    Groepsgrootte

    Maximaal 8 deelnemers per groep.

    Examen

    Wordt aan het einde van opleiding door Linnartz afgenomen.

    • Kleine lesgroepen
    • Docenten uit de praktijk
    • uniek in nederland

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

    Dag- of avondopleiding MBO+ niveau-4.

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk
    Mensen die wijn willen leren maken kunnen deze vakopleiding volgen.
    Voor druiventeelt en wijnbouw gelden hele andere normen en waarden omdat dit te maken heeft met beleving en emotie van streekproducten.

    Deze vakopleiding leert je juist te handelen vanaf het vooronderzoek dat iedere wijnbouwer moet doen, want niet iedere druif is geschikt voor iedere grondsoort tot en met het bottelen en het verkopen van de wijn.
    Rondom Nijmegen zijn de laatste 10 jaar diverse succesvolle wijnproducenten actief geworden. Het is een mooi maar ook intensief vakgebied.

    De wind zal de grootste vriend worden van de wijnbouwer zolang het maar niet gaat stormen. De wind blaast namelijk de natte druivenstokken snel weer droog voordat de druiven beginnen te rotten.

    Een excursiebezoek bij wijnprodenten in Groesbeek maakt onderdeel uit van deze opleiding.
    Ook het proeven en beoordelen van diverse wijnen behoort tot deze practische opleiding.

    In deze vakopleiding worden 3 deelvakken gedoceerd die leiden tot het succesvol telen van wijndruiven en het zelfstandig maken en verkopen van duurzame (biologische) wijn.

    1. Wijnbouwkunde
    Diverse grondsoorten analyseren, klimaat condities (micro- & macroklimaat) verschillende ent technieken, het planten en onderhouden van wijnstokken. De verschillende opbindmogelijkheden van de druiven en het onderhouden van de wijngaard. Het constateren van eventuele ziektes aan de wijnstok en het bestrijden hiervan. Het suikergehalte van de druif meten middels een refractometer, Biologische- en biologisch dynamische wijnbouw.

    2. Wijnproductie
    Rijpe wijndruiven selecteren, plukken/knippen, ontstelen, vervoeren, voorkomen intercellulaire gisting. Diverse persmethodes zoals met blote voeten (pigeage), gistingsmethodes, klaringsmethodes, (fust)rijping, assemblage van stille witte-, rode-, rosé en mousserende wijnen, wijnstijlen. Wijntechnische (nood)ingrepen zoals chaptaliseren in droge of natte vorm, zuur/zoet verhouding aanpassen, diverse zuren meten zoals het PH gehalte, wijn versnijden, stamwortgehalte (most) meten, lagering, bottelen van wijn, verwerking van het overblijvende restdepot in bijvoorbeeld een distilaat zoals een eau de vie de vin of brandy. Nederlandse/Europese wijnwetgeving etc.

    3. Verkoopkunde (extra optie)
    Reclame en Promotie, kleur,- lettertype en vormgeving van de fles het etiket en de dop, merchandising zoals wijnkoelers, kurkentrekkers, onderleggers, wijnglazen met opdruk. Marketingtools, doelgroepbepaling etc. Communicatie & Organisatie van de wijnboerderij of wijnhuis met wijngaard(en), zelfstandig ondernemen, inkoop, verkoop, opslag, vervoer, verzekeringen, suiker en/of alcohol accijns.

    Scriptie
    Als rode draad gedurende deze opleiding werkt u aan een scriptie – een Plan-van-Aanpak – welk onderdeel uitmaakt van het examen. Uw docent begeleidt u bij uw resultaat.

    Vragen
    Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk
    Heeft u nog vragen of wilt u nader overleg neem dan contact op met onze Office Desk:
    Mail    info@linnartz.nl
    Centraal 024 322 9716
    Jessica   0646 428 341
    Myon     0642 849 910.

    Extra
    Stage lopen is niet verplicht maar wordt gezien dit praktijkgerichte vak wel aangeraden om enige weken/maanden wat (vrije)tijd in te steken. Linnartz helpt u bij het vinden van een geschikte stage.

    Linnartz voordeel: Heeft u minimaal 80% van de lessen gevolgd en bent u niet geslaagd, dan kan u kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
    Linnartz vindt het belangrijk dat u een goede studiekeuze maakt, daarom kan u altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met onze studieadviseur. U kan ook een gratis proefles bijwonen.

    Opleidingsplaats: Nijmegen.
    Geef op uw aanmeldingsformulier duidelijk aan wat eventueel uw eerste en tweede keuze is.

    Differentieel voordeel van deze modulaire vakopleiding is dat u veel flexibeler uw tijd kan indelen, terwijl u toch klassikaal onderwijs volgt onder leiding van ervaren praktijkdocenten.

    Module-1 Wijnbouwkunde

    Module-1 Wijnbouwkunde

    Voor deze opleiding gaan wij ervan uit dat u over wijnkennis op niveau SDEN-3 beschikt.

    Vakken: klimaat, wijnrassen, morforlogie, bodem & bemesting, leidsystemen & snoeivormen en materialen, opkweek & kopvorming, fysiologie, loofwandbeheer, seizoenwerkzaamheden, ontbladeren, oogstregulering, zieken & plagen, voorbereiding oogst, vinificatie, economische aandachtspunten.
    1x per week 2 uur les,  studieduur circa 4 maanden.

    Onderdeel van deze opleiding zijn de praktijkdagen bij locale wijnmakers in Groesbeek.

     

    Module-2 Wijnprodctie

    Module-3 Verkoopkunde

    Module-3 Verkoopkunde

    De Linnartz Verkoop opleidingen

    Module-3 is een optie bij deze vakopleiding.
    U kan daarbij kiezen uit een van onderstaande opleidingen.

    Linnartz MBO+ verkoopopleidingen bestaan uit drie niveau’s:

    A – Deze basisopleiding Verkoopvaardigheden is gericht op uw persoonlijke verkoop.
    B – De vakopleiding Verkoopkunde waarbij vooral wordt gekeken naar de redenen waarom klanten kopen. Hoe werken de besluitvaardigheden van klanten om juist bij u te kopen. Goede kennis en kunde van wat u verkoopt is daarbij van belang.
    C – Is uw verkoopfunctie meer gericht op zakelijke klanten zoals bij account management, bezoekt u potentiele klanten?, werkt u samen met een verkoopbinnendienst, is er merendeels sprake van onderhandeling en een offerte traject, dan is onze beroepsopleiding Account & Sales Management de juiste opleiding voor u.

    Wilt u op HBO niveau afstuderen?
    D – De HBO vakopleiding E-Business en E-Commerce is een pittige opleiding. Bedrijven en Organisaties maken gebruik van alle marketing technieken om hun verkoopresulaten te beinvloeden via multi media marketing technieken. Dat is niet iets wat je op een maandagmiddag regelt. Het is een samenspel tussen alle benodigde disciplines van inkoop en productie, interne- en externe logistiek en de ICT Beheersystemen en het optimaal organiseren van uw Social Media, waarbij copywriting, Blogs gebruik van Twitter, Facebook, LinkedIN, Instagrame en alle dergelijke media integraal onderdeel van deze E-Business dienen te zijn.

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde

    Doelgroep

    Mensen die professioneel wijndruiven willen telen en wijn willen leren maken kunnen deze zeer pragmatische vakopleiding wijnbouwkunde volgen.

    Vooropleiding

    Middelbaar werk of denkniveau zie kopje talent.

    Talent

    Creatief, communicatief, ondernemend en geïnteresseerd in wijnbouw en wijn maken.

    Aanvang opleiding

    Januari en september in Nijmegen, als dag- of avondopleiding.

    Opleidingsduur

    Circa 4 maanden. De lessen worden 1x per week gedurende 2 uur gegeven.

    Studietijd

    Circa 3-4 uur per week. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

    Examen

    Het examen wordt na afronding van de opleiding in overleg afgenomen.
    Na het behalen van dit examen wordt het vakdiploma "Wijnbouwkunde" op MBO+niveau-4 door Linnartz uitgereikt.

    Groepsgrootte

    Maximaal 8 deelnemers per groep.

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

    Collegegeld

    € 1.195,-.

    Boekengeld

    Circa € 60,-.

    Examengeld

    € 225,-.
    Het examen bestaat uit twee onderdelen: MC schriftelijk examen en scriptie beoordeling.

    Na het behalen van dit examen wordt het vakdiploma “Wijnbouwkunde” op MBO+ niveau-4 door Linnartz uitgereikt.

    Vakopleiding: Wijnbouwkunde in de praktijk.

    Gerelateerde opleidingen

    Als deze opleiding uw interesse heeft dan bent u mogelijk geïnterresseerd in de volgende opleidingen.

    Vakopleiding: basiskennis wijn SDEN-3.
    Vakopleiding: Wijnproductie in Nederland.
    Beroepsopleiding: Sommelier Gastronoom
    Beroepsopleiding: Wijnmaker & Wijnproducent

     

      Volgende opleiding start in september.

      Vakopleiding: Wijnbouwkunde

      Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt.

      Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven.
      Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn.

       

       

       

       

       

      Administratieve Beroeps- & Vakopleidingen.

      Zakelijke, Communicatieve Beroeps- & Vakopleidingen.

      Creatieve Beroeps- & Vakopleidingen.
      WhatsApp chat