Vakopleiding: Café en Sociale Hygiëne

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

(dag- of avondopleiding MBO niveau)

Flexibiliteit en klantgerichtheid zijn de belangrijkste pijlers voor dit afwisselende vak waar je met veel mensen en culturen in aanraking komt. Dienstverlening in de ruimste zin van het woord moet je op het lijf geschreven staan en geen negatief gevoel geven. Voor mensen die een gezellige werksfeer ambiëren is het werken in de horeca een optie.

Men moet, om een zelfstandig horecabedrijf te vestigen en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, in het bezit zijn van het wettelijk verplichte Horeca vak certificaat Sociale Hygiëne van de SVH. Cursisten die alleen aan de wettelijk vastgestelde minimumeis willen voldoen, halen van het vakdiploma alleen de module SOCIALE HYGIËNE. Ze verkrijgen daarmee het gelijknamige certificaat.

Cursisten die volledig vakbekwaam willen zijn en ook inhoudelijke vakkennis willen bezitten, volgen ook de vak module Basisvaardigheden Horeca dat hoofdzakelijk het vak drankenkennis bevat.

Met dit nieuwe (multifunctionele) diploma kun je niet alleen in een horecabedrijf gaan werken. Je kunt ook gaan werken in een wijnhandel of slijterij. Je mag met dit diploma ook een “eigen” café, kantine, restaurant, hotel, nachtclub, wijnhandel of slijterij openen.

Module Sociale Hygiëne:

Hierin worden behandeld: bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen, koeling en bewaring van producten, brandpreventie, -veiligheid en blusmiddelen, hygiëne code, horeca wetgeving, alcoholgebruik en alcoholafhankelijkheid, (gok) en drugs verslavingen.

Het examen van Sociale hygiëne wordt door de SVH afgenomen.

Module Basisvaardigheden Horeca (Algemene Horeca kennis van dranken, eten, serveren, etc.):

Hierin worden behandeld: de bereidingswijze en het ontstaan van allerlei dranken, drankenkennis omtrent fris- en huishoudelijke dranken, zwak en sterk alcoholische dranken, serveerkunde, menuleer, kennis van het glaswerk, enige toegepaste waren- en apparatuurkennis.

Tijdens deze Basisvaardigheden Horeca cursus zal niet alleen aandacht worden besteed aan de theorie, maar ook aan de interessante situaties die je in de praktijk tegenkomt. Naast het feit dat er wijn geproefd wordt, organiseren wij bij voldoende deelname kosteloos een bezoek aan een traditionele bierbrouwerij.

Spoedopleiding: Sociale hygiëne en/of Basisvaardigheden Horeca
Iedereen die op korte termijn in het bezit (moet) komen van het certificaat sociale hygiëne of het volledige vakdiploma cafébedrijf, kan een één of twee daagse spoedopleiding volgen. De lestijden zijn iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

De studieduur voor sociale hygiëne zal één dag bedragen. De studieduur voor basisvaardigheden horeca zal ook één dag bedragen. Zij die dus met spoed beide vakken willen halen gaan dus twee hele dagen naar school. De kosten zijn gelijk aan de standaard 3 maanden opleiding.

Linnartz voordeel: Heb je minimaal 80% van de lessen gevolgd en ben je niet geslaagd, dan kun je kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Wil je van de HORECA je beroep maken?

Kijk dan in deze studiegids (zie de inhoudsopgave) bij de beroepsopleidingen:
Horeca Hotel Management;
Hospitality Management;
Sommelier Gastronoom;
Wijnproducent(e).

* Wij vinden het belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt, daarom kun je altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met een studieadviseur. Wij kunnen je ook een proefles aanbieden.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Doelgroep

ondernemers/horeca mensen in spe.

Vooropleiding

niet vereist.

Talent

communicatief, creatief, dienstverlenend ingesteld.

Aanvang opleiding

medio september/oktober en februari/maart als dag- of avondopleiding in Nijmegen. Je kunt nu nog inschrijven!

Opleidingsduur

circa 3 maanden per module.

Studietijd

circa 2 uur per week per module. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

Examen

de SVH examens voor de modules worden volgens het meerkeuzevragensysteem (40 multiple-choice vragen) afgenomen. De examens zijn meerdere malen per jaar, waaronder in januari en in juni en staan onder toezicht van het SVH.

Groepsgrootte

let op en vergelijk, minimaal 8, maximaal ca. 20 personen.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Collegegeld

Module Sociale Hygiëne € 245,- inclusief examentraining.
Module Basisvaardigheden Horeca € 245,- inclusief examentraining.

Wanneer je inschrijft voor beide modules bedraagt het lesgeld slechts € 455,-.

Gezien de korte studieduur is er geen termijnbetaling mogelijk. Voor meer informatie omtrent studiekostenverlaging zie button studiekosten.

Boekengeld

Het SVH cursusboek Sociale Hygiëne kost ca. € 25,-.
Het SVH cursusboek Basisvaardigheden Horeca kost ca. € 40,-.

Examengeld

Sociale Hygiëne ca. € 127,-.
Basisvaardigheden Horeca Ca. € 127,-.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn. Binnenkort zal hier het lesrooster vermeld gaan worden.

Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Niveau

MBO niveau

Vooropleiding

geen

Aanvang opleiding

medio september/oktober en februari/maart als dag- of avondopleiding in Nijmegen. Je kunt nu nog inschrijven!

Opleidingsduur

circa 3 maanden per module.

Groepsgrootte

minimaal 8, maximaal ca. 20 personen.

Examen

Wordt extern afgenomen door de SVH

  • Kleine lesgroepen
  • Docenten uit de praktijk
  • Landelijke SVH diploma's

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

(dag- of avondopleiding MBO niveau)

Flexibiliteit en klantgerichtheid zijn de belangrijkste pijlers voor dit afwisselende vak waar je met veel mensen en culturen in aanraking komt. Dienstverlening in de ruimste zin van het woord moet je op het lijf geschreven staan en geen negatief gevoel geven. Voor mensen die een gezellige werksfeer ambiëren is het werken in de horeca een optie.

Men moet, om een zelfstandig horecabedrijf te vestigen en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, in het bezit zijn van het wettelijk verplichte Horeca vak certificaat Sociale Hygiëne van de SVH. Cursisten die alleen aan de wettelijk vastgestelde minimumeis willen voldoen, halen van het vakdiploma alleen de module SOCIALE HYGIËNE. Ze verkrijgen daarmee het gelijknamige certificaat.

Cursisten die volledig vakbekwaam willen zijn en ook inhoudelijke vakkennis willen bezitten, volgen ook de vak module Basisvaardigheden Horeca dat hoofdzakelijk het vak drankenkennis bevat.

Met dit nieuwe (multifunctionele) diploma kun je niet alleen in een horecabedrijf gaan werken. Je kunt ook gaan werken in een wijnhandel of slijterij. Je mag met dit diploma ook een “eigen” café, kantine, restaurant, hotel, nachtclub, wijnhandel of slijterij openen.

Module Sociale Hygiëne:

Hierin worden behandeld: bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen, koeling en bewaring van producten, brandpreventie, -veiligheid en blusmiddelen, hygiëne code, horeca wetgeving, alcoholgebruik en alcoholafhankelijkheid, (gok) en drugs verslavingen.

Het examen van Sociale hygiëne wordt door de SVH afgenomen.

Module Basisvaardigheden Horeca (Algemene Horeca kennis van dranken, eten, serveren, etc.):

Hierin worden behandeld: de bereidingswijze en het ontstaan van allerlei dranken, drankenkennis omtrent fris- en huishoudelijke dranken, zwak en sterk alcoholische dranken, serveerkunde, menuleer, kennis van het glaswerk, enige toegepaste waren- en apparatuurkennis.

Tijdens deze Basisvaardigheden Horeca cursus zal niet alleen aandacht worden besteed aan de theorie, maar ook aan de interessante situaties die je in de praktijk tegenkomt. Naast het feit dat er wijn geproefd wordt, organiseren wij bij voldoende deelname kosteloos een bezoek aan een traditionele bierbrouwerij.

Spoedopleiding: Sociale hygiëne en/of Basisvaardigheden Horeca
Iedereen die op korte termijn in het bezit (moet) komen van het certificaat sociale hygiëne of het volledige vakdiploma cafébedrijf, kan een één of twee daagse spoedopleiding volgen. De lestijden zijn iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

De studieduur voor sociale hygiëne zal één dag bedragen. De studieduur voor basisvaardigheden horeca zal ook één dag bedragen. Zij die dus met spoed beide vakken willen halen gaan dus twee hele dagen naar school. De kosten zijn gelijk aan de standaard 3 maanden opleiding.

Linnartz voordeel: Heb je minimaal 80% van de lessen gevolgd en ben je niet geslaagd, dan kun je kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.

Wil je van de HORECA je beroep maken?

Kijk dan in deze studiegids (zie de inhoudsopgave) bij de beroepsopleidingen:
Horeca Hotel Management;
Hospitality Management;
Sommelier Gastronoom;
Wijnproducent(e).

* Wij vinden het belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt, daarom kun je altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met een studieadviseur. Wij kunnen je ook een proefles aanbieden.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Doelgroep

ondernemers/horeca mensen in spe.

Vooropleiding

niet vereist.

Talent

communicatief, creatief, dienstverlenend ingesteld.

Aanvang opleiding

medio september/oktober en februari/maart als dag- of avondopleiding in Nijmegen. Je kunt nu nog inschrijven!

Opleidingsduur

circa 3 maanden per module.

Studietijd

circa 2 uur per week per module. De geadviseerde huiswerktijd is mede afhankelijk van je vooropleiding en talent.

Examen

de SVH examens voor de modules worden volgens het meerkeuzevragensysteem (40 multiple-choice vragen) afgenomen. De examens zijn meerdere malen per jaar, waaronder in januari en in juni en staan onder toezicht van het SVH.

Groepsgrootte

let op en vergelijk, minimaal 8, maximaal ca. 20 personen.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Collegegeld

Module Sociale Hygiëne € 245,- inclusief examentraining.
Module Basisvaardigheden Horeca € 245,- inclusief examentraining.

Wanneer je inschrijft voor beide modules bedraagt het lesgeld slechts € 455,-.

Gezien de korte studieduur is er geen termijnbetaling mogelijk. Voor meer informatie omtrent studiekostenverlaging zie button studiekosten.

Boekengeld

Het SVH cursusboek Sociale Hygiëne kost ca. € 25,-.
Het SVH cursusboek Basisvaardigheden Horeca kost ca. € 40,-.

Examengeld

Sociale Hygiëne ca. € 127,-.
Basisvaardigheden Horeca Ca. € 127,-.

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Vakopleiding: Café en/of Sociale Hygiëne

Het lesrooster wordt aan de hand van de inschrijvingen gemaakt. Tijdens het inschrijven kunt u uw eigen voorkeuren aangeven. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dag(en) u de opleiding niet kunt volgen en of dit een dag of avondopleiding moet zijn. Binnenkort zal hier het lesrooster vermeld gaan worden.

Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Administratieve Beroepsopleidingen, Talen & Cursussen

Zakelijke, Communicatieve Beroepsopleidingen & Cursussen

Creatieve

Beroepsopleidingen & Cursussen

WhatsApp chat