(dag- of avondopleiding MBO niveau)
Flexibiliteit en klantgerichtheid zijn de belangrijkste pijlers voor dit afwisselende vak waar je met veel mensen en culturen in aanraking komt. Dienstverlening in de ruimste zin van het woord moet je op het lijf geschreven staan en geen negatief gevoel geven. Voor mensen die een gezellige werksfeer ambiëren is het werken in de horeca een optie.
Men moet, om een zelfstandig horecabedrijf te vestigen en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, in het bezit zijn van het wettelijk verplichte Horeca vak certificaat Sociale Hygiëne van de SVH. Cursisten die alleen aan de wettelijk vastgestelde minimumeis willen voldoen, halen van het vakdiploma alleen de module SOCIALE HYGIËNE. Ze verkrijgen daarmee het gelijknamige certificaat.
Cursisten die volledig vakbekwaam willen zijn en ook inhoudelijke vakkennis willen bezitten, volgen ook de vak module Basisvaardigheden Horeca dat hoofdzakelijk het vak drankenkennis bevat.
Met dit nieuwe (multifunctionele) diploma kun je niet alleen in een horecabedrijf gaan werken. Je kunt ook gaan werken in een wijnhandel of slijterij. Je mag met dit diploma ook een “eigen” café, kantine, restaurant, hotel, nachtclub, wijnhandel of slijterij openen.
Module Sociale Hygiëne:
Hierin worden behandeld: bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen, koeling en bewaring van producten, brandpreventie, -veiligheid en blusmiddelen, hygiëne code, horeca wetgeving, alcoholgebruik en alcoholafhankelijkheid, (gok) en drugs verslavingen.
Het examen van Sociale hygiëne wordt door de SVH afgenomen.
Module Basisvaardigheden Horeca (Algemene Horeca kennis van dranken, eten, serveren, etc.):
Hierin worden behandeld: de bereidingswijze en het ontstaan van allerlei dranken, drankenkennis omtrent fris- en huishoudelijke dranken, zwak en sterk alcoholische dranken, serveerkunde, menuleer, kennis van het glaswerk, enige toegepaste waren- en apparatuurkennis.
Tijdens deze Basisvaardigheden Horeca cursus zal niet alleen aandacht worden besteed aan de theorie, maar ook aan de interessante situaties die je in de praktijk tegenkomt. Naast het feit dat er wijn geproefd wordt, organiseren wij bij voldoende deelname kosteloos een bezoek aan een traditionele bierbrouwerij.
Spoedopleiding: Sociale hygiëne en/of Basisvaardigheden Horeca
Iedereen die op korte termijn in het bezit (moet) komen van het certificaat sociale hygiëne of het volledige vakdiploma cafébedrijf, kan een één of twee daagse spoedopleiding volgen. De lestijden zijn iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.
De studieduur voor sociale hygiëne zal één dag bedragen. De studieduur voor basisvaardigheden horeca zal ook één dag bedragen. Zij die dus met spoed beide vakken willen halen gaan dus twee hele dagen naar school. De kosten zijn gelijk aan de standaard 3 maanden opleiding.
Linnartz voordeel: Heb je minimaal 80% van de lessen gevolgd en ben je niet geslaagd, dan kun je kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
Wil je van de HORECA je beroep maken?
Kijk dan in deze studiegids (zie de inhoudsopgave) bij de beroepsopleidingen:
– Horeca Hotel Management;
– Hospitality Management;
– Sommelier Gastronoom;
– Wijnproducent(e).
* Wij vinden het belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt, daarom kun je altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met een studieadviseur. Wij kunnen je ook een proefles aanbieden.