Een Website maken is eigenlijk
niets anders dan een folder
plaatsen op het world wide web.
Echter de marketingstrategie van een website verschilt in vele opzichten van een informatiefolder.
Een folder mag uitvoerig zijn, een website moet snel, vluchtig en communicatief zijn. Een folder mag veel en grotere kleurenfoto’s bevatten; dit zou echter de opbouwsnelheid van het computerscherm ernstig belemmeren.
Een langzame opbouw van de site betekent in de praktijk dat de klant afbreekt en doorsurft.
In een folder ziet de klant de informatieopbouw in zijn totaliteit. Vluchtig kan hij/zij van links naar rechts en van voor naar achteren lezen. Dit kan absoluut niet op een site daar iedere pagina (snel) opnieuw moet worden opgebouwd.
Vandaar dat de hele marketing- en managementgedachte achter een homepage totaal anders is. Daarnaast moet een commerciële site eveneens doeltreffend zijn. Je moet om de continuïteit te waarborgen met het informatiemateriaal wel klanten (accounts) kunnen aantrekken.
Een simpele teller die gekoppeld is aan de homepage vertelt hoeveel prospects de site bezocht hebben. Maar kijken is lang niet altijd kopen. De klant moet nieuwsgierig gemaakt worden en geprikkeld worden om (meer) relevante informatie van het bedrijf/instelling te willen ontvangen.
Met deze eenvoudige marketingkennis wordt het duidelijk waarom in een folder alle informatie MOET staan, terwijl op een homepage niet alle informatie MAG staan.
Tijdens deze innovatieve vakopleiding zal worden behandeld:
- Wat is e-business: ontwikkelingen en gevolgen van e-business, e-business strategie, focus op de e-commerce strategie, marketing;
- Website concept: vormgeving en usability, ICT – hosting /CMS;
- Shop – content management: e-marketing, zoekmachine optimalisatie (google), zoekmachine adverteren (adwords), webvertising, social media, analytics.
Differentieel voordeel: Heb je minimaal 80% van de lessen gevolgd en ben je niet geslaagd, dan kun je kosteloos de benodigde lessen volgen ter voorbereiding op het volgende examen.
Opleidingsplaatsen: Nijmegen (hoofdvestiging), Breda, Amsterdam. Geef op het aanmeldingsformulier duidelijk aan wat je eerste en tweede keuze is.
Wil je van E-Business Management je beroep maken?
Kijk dan in deze studiegids (zie de inhoudsopgave) bij de beroepsopleidingen:
– Grafisch Ontwerper/Vormgever;
– Communicatie Media Design;
– Webdesigner;
– Reclame Art & Copy Management.
* Wij vinden het belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt, daarom kun je altijd een gratis en vrijblijvend informatief gesprek aanvragen met een studieadviseur. Wij kunnen je ook een proefles aanbieden.